Quantcast

„Drąsiaus kelias“ protestuos po Kauno rajono mero langais

Judėjimas „Drąsiaus kelias“ trečiadienį rengia piketą prie Kauno rajono savivaldybės. „Matome,kad meras Valerijus Makūnas dar kartą nori likti savo poste, tad tegul daro rajone tvarką“, - sakė judėjimo pirmininkė, Drąsiaus Kedžio teta Audronė Skučienė.

Pasak jos, bus protestuojama ne tik prieš Kauno rajono mero neveiklumą, bet ir dėl Kauno rajono vaiko teisių tarnybos vadovės Janinos Dabašinskienės atstatydinimo. „Vaiko teisių apsaugos kontrolierė Edita Žiobienė visada pabrėžia, kad vaiko teisių tarnybos ne jos, o savivaldybių rūpestis, todėl mums įdomu, kodėl V.Makūnas vis dar neatleidžia šios tarnautojos, kodėl ji po visų savo „gerų“ darbų vis dar sėdi savo vietoje“,- portalui 1diena.lt kalbėjo judėjimo pirmininkė.

Anot jos, J.Dabašinskienė turėtų ne tik būti atleista iš savo pareigų, bet ir sėsti teisiamųjų suolą už neteisėtą laisvės atėmimą D.Kedžio dukrai.

Kad D.Kedžio dukra pernai spalio 5-ąją buvo neteisėtai paimta iš vaikų darželio ir išvežta į Vaiko raidos centrą Vilniuje nustatė Valstybinio medicininio audito inspekcija. Mergaitę į Vilnių išvežė J.Dabašinskienė, prisistačiusi kaip jos globėja.

Tokias audito išvadas buvo bandoma užginčyti teisme, tačiau Vilniaus apygardos administracinis teismas Vaiko raidos steigėjo Vilniaus universitetinės ligoninės skundą atmetė kaip nepagrįsta. Teismas konstatavo, kad Valstybinio medicininio audito išvados yra neskundžiamos.

„Tai nusikaltimas, o ši pareigūnė lyg niekur nieko toliau dirba savo darbą. Ir dar negana to, ji drįsta aiškintis, klausinėja globėjus, mergaitės senelius, kaip spaudoje atsirado jos piešti piešiniai su nuogais vyrais. Įdomu, kodėl ji domisi, kaip tie piešiniai atsirado spaudoje ir kodėl niekada nepasidomėjo, kodėl mergaitė piešia tokius piešinius piešia“, - piktinasi A.Skučienė.

Piketo pradžia 14 val.


Šiame straipsnyje: KedysSkučienėDabašinskienė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių