Quantcast

D.Kedžio šalininkai primins apie save Prezidentei

Nepatenkinti šalies Prezidentės Dalios Grybauskaitės abejingumu Lietuvoje kilusiam pedofilijos skandalui, Drąsiaus Kedžio šalininkai rengia protesto akciją prie Prezidentūros.

Numatoma akcijos pradžia – antradienį, 11 val.

Pasak D.Kedžio tetos Birutės Steponkevičienės, protestuoti prie Prezidentūros verčia visiškas šalies vadovės nenoras pareikšti griežtą savo poziciją kilusio pedofilijos skandalo atžvilgiu bei jos paskirtojo generalinio prokuroro Dariaus Valio pareiškimai, kad nežiūrint į tai, kokie bus tolimesni ekspertizių rezultatai ikitesminiame tyrime dėl D.Kedžio mirties aplinkybių nustatymo, prokuratūros tyrimas nepasikeis – t.y. paslaptinga D.Kedžio mirtis bus tirimama ne kaip nužudymas, o kaip nelaimingas atsitikimas.

Oficialias ekspertų išvadas paskelbusi generalinė prokuratūra iki šiol nėra gavusi atsakymų dėl kai kurių papildomų jiems iškilusių klausimų – kieno plaukas rastas negyvo D.Kedžio rankose ir kaip po mirties ant jo kūno galėjo atsirasti sužalojimai.

Iki šiol ekspertų pateiktose išvadose teigiama, kad visi, D.Kedžio pomirtinėse nuotraukose itin gerai matomi sužalojimai, yra padaryti jau vyrui mirus.

Iš kur šie sužalojimai atsirado, atsakymo nėra.

„ D.Kedžio lavone rasti tik pomirtiniai mechaniniai sužalojimai, todėl pats sau jų pasidaryti negalėjo; Priešmirtinių sužalojimų D.Kedžio lavone nerasta, tuo pačiu nerasta ir pėdsakų, kurie galėtų būti vertinami kovos, savigynos pėdsakais; D.Kedžio lavone rasti sužalojimai padaryti po mirties;  D.Kedžio lavone rasti sužalojimai padaryti nemažiau kaip 7 trauminiais poveikiais;  Sužalojimai (veido ir rankos nubrozdinamai) buvo padaryti skirtingais bukais ir briaunas turinčiais daiktais, į ką nurodo jų pobūdis, forma, lokalizacija; Medicininių duomenų, kurie leistų spręsti apie daiktų ar įrankių formą, matmenis nenustatyta; Sužalojimų padarymo sekos nustatyti negalima; Medicininių duomenų, kad po D. Kedžio mirties jo lavono padėtis iki radimo būtų keista, nėra;  Griuviminei traumai būdingų sužalojimų nekonstatuota “, - į jiems užduotus klausimus yra atsakę ekspertai.

Tirti D.Kedžio mirtį kaip nužudymą, o ne kaip nelaimingą atsitikimą yra vienas pagrindinių nuo liepos 19 d. Vilniuje prie prokuratūros badaujančių D.Kedžio šalininkų reikalavimas. Jie taip pat renka parašus, kad būtų pareikšti įtarimai buvusiai D.Kedžio sugyventinei Laimutei Stankūnaitei, taip pat, kad šiai būtų panaikinta apie 50 tūkst. litų per mėnesį kainuojanti valstybės apsauga.

Beveik mėnesį prie prokuratūros budintys badautojai artėjant rudeniui planuoja šią savo akciją nutraukti. „Tačiau tai nereiškia, kad mes tylėsime. Ieškosime kitų protesto formų, toliau rinksime parašus po savo reikalavimais“, - portalui 1diena.lt kalbėjo B.Steponkevičienė.


Šiame straipsnyje: Kedysbado akcija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių