Quantcast

D.Kedžio šalininkai prie prokuratūros rengia bado akciją

Drąsių Kedį ir jo dukrą palaikantys žmonės prie Generalinės prokuratūros žada pradėti bado akciją. Tikimasi, kad jau pirmadienį po pietų prie jos bus pastatytos dvi palapinės, kuriose žmonės badaus pasikeisdami.

Vilniaus Savivaldybės leidimas tokiai akcijai jau duotas, pirmadienį ryte akcijos dalyviams dar bus patikslinta, kurioje vietoje ir kokiu atstumu nuo prokuratūros pastato jie gali statyti palapines bei bio tualetą. „Tikimės, kad jau po pietų palapinės stovės ir žmonės pradės protesto akciją“, - dienraščiui sakė vienas organizatorių Marius Kuprevičius.

Pasak jo, palapinėse vienu metu bus ne daugiau devynių žmonių, jie keisis, pabadavusius po paros keis kiti. „Nenorime, kad žmonės nualintų savo organizmą“, - kalbėjo M.Kuprevičius.

Čia pat bus galima pasirašyti ir peticijas dėl Vaiko teisių apsaugos kontrolierės Editos Žiobienės atstatydinimo bei Kėdainių rajono apylinkės teismo teisėjo Broniaus Varsackio, priėmusio daug triukšmo sukėlusią nutartį D.Kedžio dukrą grąžinti jos motinai Laimutei Stankūnaitei, svarstymo Teisėjų garbės teisme.

Protesto akcijos dalyviai tikisi, kad prie jų nors trumpam prisijungs ir D.Kedžio šalininkus palaikantys politikai ir taip parodys, jog jie gerbia juos išrinkusius rinkėjus ir padeda jiems šioje kovoje prieš korumpuotą teisėsaugą.

Protesto akcijos dalyvių reikalavimai išlieka tie patys – ištirti D.Kedžio nužudymo bylą, pareikšti įtarimus L.Stankūnaitei, „iššluoti“ iš prokuratūrų, jų nuomone, susikompromitavusius pareigūnus.

„Žmonės galės ateiti ir tiesiog su mumis pabendrauti, padiskutuoti apie tai, kas vyksta Lietuvoje“, - pasaojo M.Kuprevičius.

Jei ši akcija susilauks dėmesio, ją žadama išplėsti ir badauti ne tik prie prokuratūros, bet ir po Vaiko teisių apsaugos kontrolierės įstaigos langais bei prie Seimo.

Beje, po straipsnio mūsų dienraštyje, D.Kedžio šalininkų vienybė panašu, kad vėl grįžta. Atskilti bandę entuziastai rimtai pakalbėję su D.Kedžio teta Audrone Skučiene ir jos sūnumi Tadu Skuču, vėl rado bendrą kalbą. Ši bado akcija taip pat organizuojama su D.Kedžio artimųjų žinia. „Viską išsiaiškinome, galite rašyti, kad akciją organizuoja judėjimo „Drąsiaus Kelias“ nariai“, - dienraščiui sakė M.Kuprevičius.        


Šiame straipsnyje: Kedysprotestai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių