Quantcast

D.Kedžio kūno radimo vietoje pastatyta skulptūra

Šlienavoje, Kauno marių pakrantėje, vietoje, kur buvo rastas Drąsiaus Kedžio kūnas šeštadienį iškilo rankas maldai sudėjusios moters skulptūra. Tai sutuoktinių kauniečių dovana D.Kedžio artimiesiems artėjančio Drąsiaus gimtadienio proga.

„Galvojome šią skulptūrą  pastatyti rugsėjo 4-ąją, jo gimimo dieną, tačiau tądien Kaune rengiamas mitingas, todėl skulptūrą nutarėme pastatyti savaite anksčiau“, - portalui 1diena.lt pasakojo Danutė.

Ši skulptūra – jos vyro darbas, jis pats savo rankomis ją išdrožė iš ąžuolo. „Susiginčijome tik dėl vieno, lakuoti skulptūrą ar jos nelakuoti, tačiau pagalvojusi vyrui nusileidau, nes čia vieta drėgna, po medžiais, nenulakuok, greitai samanomis ir kerpėmis apaugs“, - kalbėjo Danutė.

Tai jau ne pirmas šių sutuoktinių atminimo ženklas šioje vietoje. Jie čia jau yra pastatę kryžių, ant kurio užrašyta „Šioje vietoje buvo nužudytas Drąsius Kedys“.

Pasak Danutės, idėja Šlienavoje pastatyti kryžių jiems su vyru kilo visiškai spontaniškai. „Buvo praėjusi gal savaitė po D.Kedžio kūno radimo. Sėdime su vyru, o abiems kažkodėl taip sunku, jis man ir sako, einame kryžiaus gaminti ir pagaminome. Po to radome moterį, kuri išdegino užrašo. Net pinigų iš mūsų neėmė, sakė nors taip nori prisidėti“, - prisiminė moteris.

Visai neseniai ši šeima iš akmenų sumūrijo nedidelę piramidę, kurios viršūnę papuošė baltas marmurinis kryžius. Deja, šio kryžiaus jau nebėra – jį kažkas nulaužė. „Tikimės, kad statulos vandalai nesuniokos“, - viliasi Danutė.

Pasak D.Kedžio sesers Neringos Venckienės, netrukus vietoje, kur balandžio 17 d. buvo rastas D.Kedys, netrukus bus pastatyta ir balta angelo skulptūra. Ją padarė menininkas iš Panevėžio.


Šiame straipsnyje: KedysŠlienava

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių