Quantcast

D.Kedžio kapas paskendo žvakučių jūroje

Pirmadienį, Visų Šventųjų dieną, Drąsiaus Kedžio kapas Jonučių kapinėse paskendo žvakių ir gėlių jūroje. Pagerbti šio žmogaus atminimą žmonės ėjo visą dieną.

18 val. Garliavos bažnyčioje už paslaptingomis aplinkybėmis mirusio vyrą vėlę buvo aukojamos Šv.Mišios, tie kurie nėjo į bažnyčią, rinkosi kapinėse. Vakare prie D.Kedžio kapo atėjo daugiau nei apie 100 žmonių. Pastovėdavo vieni, pasimelsdavo, užleisdavo vietą naujai atvykusiems.

Tik vakare D.Kedžio kapą aplankę žmonės nustebo, visas kapas skendėjo žvakučių jūroje, nemažai jų teko statyti aplink kapą. Per žvakutes ant kapo netilpo ir žmonių suneštos gėlės. Joms taip pat vietos beliko tik kapo prieigose. „Turbūt Lietuvoje nerasi kito tokio žmogaus kapo, kurį būtų aplankę tiek daug žmonių“, - šnabždėjosi susirinkusieji.

Ne vieno jų akyse sužibėdavo ir ašaros.

D.Kedžio dukrelė tėvo kapą aplankė dieną, po eilinio susitikimo su savo motina Laimute Stankūnaite. Ją pagerbti tėvelio atminimo atvežė teta ir jos globėja Neringa Venckienė.

N.Venckienė su savo tėvais Laimute ir Vytautu Andriumi Kedžiais prie jiems brangaus žmonėms kapo apsilankė ir vakarą.

Visą dieną D.Kedžio šalininkai plūdo ir į Šlienavą, kur Kauno marių pakrantėje balandžio 17 d. buvo rastas, beveik septynis mėnesius teisėsaugininkų nesėkmingai ieškoto, vyro kūnas.

Pimadienį šioks toks sujudimas buvo ir pernai spalio 5 d. nužudytos Violetos Naruševičienės namuose. Kaimynai spėja, kad pagerbti mamos iš Vokietijos kartu su močiute atvyko nužudytosios dukra.

V.Naruševičienės buvęs vyras Deivydas Naruševičius dėl padarytų nusikaltimų negali išvykti iš Lietuvos, todėl jo dukrą, kaip teigiama, Vokietijoje globoja jo motina. Anot kaimynų, teismo laukiantis D.Naruševičius, name, kuriame buvo nušauta jo žmona pasirodo tik retkarčiais, dažniausiai jis matomas tik tada, kai iš Vokietijos į Kauną grįžta D.Kedžio dukrelės pusseserė.     


Šiame straipsnyje: Kedys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių