Quantcast

D.Kedžio dukters jos gynėjai neišleidžia iš akių

Nuo gegužės vidurio nuo Venckų ir Kedžių namų Garliavoje nesitraukiantys žmonės Drąsiaus Kedžio dukrą lydi visur ir nežada trauktis net žiemą.

Rugsėjo 3-ąją mergaitę vėl pradėję saugoti Kriminalinės policijos biuro pareigūnai, pakeitė šeimos planus: skyrus mergaitei apsaugą, artimieji nusprendė ją vesti į darželį.

Tačiau čia ją saugo ne tik valstybės skirta apsauga, bet ir D.Kedžio šalininkai. Žmonės sako, jog jiems yra ramiau, kai jie patys mato ir įsitikina, kad mergaitė yra saugi.

D.Kedžio dukters saugotojai nuo Venckų ir Kedžių namų žada nesitraukti iki, anot jų, pergalingos pabaigos, t.y. iki teismo sprendimo, kad mergaitė lieka gyventi savo globėjos Neringos Venckienės namuose. Jie, jei reikės, Klonio gatvėje yra pasiryžę praleisti ir žiemą. Jei iki šalčių nebus palankaus sprendimo, planuojama prie Venckų ir Kedžių namų statyti namelį ant ratų.

Panašu, kad žiemoti prie Neringos ir Aido Venckų namo yra pasiryžę ir Kriminalinės policijos biuro darbuotojai. Ilgą laiką bandę patekti į namo vidų ir aiškinę, kad neturi techninių priemonių užtikrinti D.Kedžio dukters apsaugai, dabar apsaugos darbuotojai įsikūrė Venckienės sklype, prie vartų pasistatę laikiną namelį ir biotualetą.

Apsauga D.Kedžio dukrai buvo skirta pernai spalio 12 d., paleidus mergaitę iš Vaiko raidos centro Vilniuje, kur kaip dabar paaiškėjo, ji buvo atvežta neteisėtai ir buvo panaikinta šių metų balandį, iškart po tėčio laidotuvių.

Vilniaus apygardos administracinis teismas nustatė, kad apsauga mergaitei buvo panaikinta neteisėtai, tačiau Kriminalinės policijos biuras nevykdė teismo nutarties, nes mergaitės globėja atsisakė apsaugos vyrus įsileisti į savo namus. Tik N.Venckienei parašius skundą Vilniaus apygardos administraciniam teismui ir už teismo sprendimo nevykdymą pareikalavus 10 tūkst. litų, apsauga Venckų kieme atsirado.


Šiame straipsnyje: KedysKedytė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių