Quantcast

D.Kedys prie Kauno marių atvežtas gyvas?

Drąsiaus Kedžio mirties bylą įdėmiai perskaičiusi kriminologė Rūta Gajauskaitė tvirtina, kad vyras į savo mirties vietą, Kauno marių pakrantėje, šalia Šlienavos, buvo atvežtas dar gyvas.

Jos teigimu, jis mirė ten, kur ir buvo paliktas, tik jo kankintojai laukė visai ko kito. Kaip TV3 laidai „Prieš srovę“ tvirtino R.Gajauskaitė, žudikai tikėjosi, kad D.Kedys bus rastas gyvas, tačiau psichiškai neveiksnus. „Koks tikslas? Pedofilijos skandalas nueis į trečią planą, liks dvi žmogžudystės, kurias padarė neveiksnus asmuo“, - tikslus D.Kedį paversti bepročiu vardino R.Gajauskaitė.

Laidos kūrėjams pavyko surasti ir moterį, kuriai teko pereiti visą psichiatrinės ligoninės pragarą ir  tik brangios dovanos dėka šios ligoninės direktoriui, netapti, pasak jos, „daržove“, kuri darytų po savimi. Šios moters įsitikinimu, tas pats norėta padaryti ir su D.Kedžiu, vyras būtų rastas gyvas, tačiau jo kaip kovotojo įvaizdis būtų sugadintas visiems laikams.

Panevėžietė Jūratė Kiaunienė teigia, jog į psichiatrijos ligoninę pakliuvo dėl vienos klientės kaltės. Verslininkės vyras, juvelyras, gamina brangias lėles, moteris padėdavo jam jas parduoti.

Visi nemalonumai prasidėjo tada, kai ji apie savo verslą ji prasitarė vienai Alytaus verslininkei, kuri, kaip vėliau paaiškėjo, turėjo draugą užimantį gana aukštas pareigas Dzūkijos sostinės policijoje.

Nusipirkusi kelias lėlės, alytiškė bandė jas pelningai parduoti, tačiau, kai tai nepavyko, o lėlių savininkė atsisakė jas paimti atgal, kreipėsi į policiją. J.Kiaunienės atžvilgiu buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Esą, ji apgavo verslininkę ir už lėles užsiprašė perdaug didelę kainą.

Byla pasiekė teismą, kuris J.Kiaunienei skyrė stacionarinė psichiatrinę ekspertizę. Nors tokios ekspertizės atveju psichotropiniai, ar kitokie vaistai žmogų neturėtų būti skiriami, moteris sako patyrusi visai ką kitą.

Anot jos, vos tik atėjusi į psichiatrinę ligoninę išsitirti, kaip liepė teismas, moteris iškart buvo paguldyta į taip vadinamąją penktąją moterų palatą, kurioje laikomos visiškos psichinės ligonės. J.Kiaunienės teigimu, tos moterys ten yra visiškai nekontroliuojamos, jos dergia kampuose, vaikšto nuogos, sukelia muštynes.

Šiame skyriuje,  moters teigimu, jai teko būti neilgai. Netrukus atėjo seselė, nuo kurios suleistų vaistų  jai pradėjo skaudėti visą kūną, o po to įvyko ir pokalbis su ligoninės vedėju, kuris jai pagrasino, kad jei jam nebus atsilyginta, moteris bus paversta „daržove“.          

Buvo sutarta kaina, moteriai skirta kita palata. Gavęs aukso žiedą su didžiuliu deimantu, ligoninės vyriausiasis gydytojas išleido moterį į namus. Netrukus byla jos atžvilgiu buvo nutraukta. Moteriai už neteisėtą įkalinimą bei uždarymą psichiatrinėje ligoninėje buvo išmokėta 7000 litų kompensacija.

Dėl patirtos skriaudos ji kreipėsi į prokuraūra, byla pasiekė teismą, tačiau Panevėžio apygardos teismo teisėjas Ričardas Gilys nusprendė kreiptis į Konstitucinį Teismą ir laukti šio teismo išaiškinimo, ar gali teisėjas nagrinėti bylą prieš psichiatrijos įstaigos vadovą, ar šis, kaip ir Seimo narys, yra neliečiamas.

Praėjo daugiau nei dveji metai, tačiau byla vis dar laukia savo eilės. „Su manimi joks sekretorius, jokios tarnybos nekalbėjo. Mano teisė yra kreiptis į Konstitucinį Teismą ir aš tai padariau“, - aiškino R.Gilys, teisėjas, kuris net neišsinagrinėjęs pedofilijos bylos, anot laidos, padarė išvadą, kad buvusi D.Kedžio sugyventinė Laimutė Stankūnaitė yra nekalta, kad ji nepardavinėjo savo dukters pedofilams.

„Paslapčių psichiatrinėse ligoninėse ir prokuratūrose labai daug. Vieni dirba už kreivų langų, kiti už grotuotų langų“, - laidai „Prieš srovę“ aiškino iki šiol savęs teismuose negalinti reabilituoti J.Kiaunienė.        


Šiame straipsnyje: KedysStankūnaitė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių