Quantcast

Demaskuota PVM grobstytojų gauja, joje - „Eikos statybos“ darbuotojai

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT) ir prokuratūra smogė Vilniaus verslininkams - dėl sukčiavimo pareigūnai įtarimus pareiškė mažiausiai 20 asmenų.

Pastarieji įtariami pasisavinę 3 mln. litų pridėtinės vertės mokesčio (PVM).

Naujienų portalo delfi.lt žiniomis, fiktyvių sandorių byloje figūruoja ir du statybų bendrovės "Eikos statyba" darbuotojai.

Vilniaus miesto apylinkės prokuratūros prokuroras Vytautas Kukaitis ketvirtadienį patvirtino, kad po sėkmingo FNTT Vilniaus skyriaus pareigūnų tyrimo pavyko atskleisti dar vieną PVM grobstytojų grupuotę.

"Bendra fiktyvių sandorių suma - 3 milijonai litų, valstybei buvo padaryta žalos už maždaug pusę milijono", - sakė prokuroras. Jo teigimu, yra areštuotas sukčiavimu įtariamų verslininkų turtas, todėl žala valstybei turėtų būti atlyginta.

Lietuvos nekilnojamojo turto plėtros asociacijos prezidentas, "Eikos statybos" akcininkas Robertas Dargis sakė, kad du bendrovės darbuotojai "buvo sukūrę tinklelį", kuriame buvo net apie 40 asmenų.

"Pareigūnai mums nieko nekomentavo, tik paprašė padėti atlikti dokumentų poėmį", - sakė R. Dargis.

Ketvirtadienį Vilniaus miesto antrasis apylinkės teismas leido suimti šešis įtariamuosius.

Kokios bendrovės yra susijusios su PVM grobstymu, prokuratūra kol kas nekomentuoja, tačiau užsiminė, kad jos susijusios su inžinerinėmis komunikacijomis, statybomis bei kompiuterių technologijomis.

FNTT Vilniaus skyriaus pradėtą ikiteisminį tyrimą kontroliuoja Vilniaus miesto apylinkės prokuratūra.


Šiame straipsnyje: grobstymassukčiavimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių