Quantcast

Buvusiam policininkui teismas skyrė 650 litų baudą

Vilniaus m. 1-asis apylinkės teismas paskelbė nuosprendį buvusiam Kauno apskrities Vyriausiojo policijos komisariato tyrėjui R.D. Jis buvo kaltinamas medicininės apžiūros neblaivumui, girtumui nustatyti akto suklastojimu.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, praėjusių metų spalio viduryje vėlų vakarą Kauno policijos pareigūno R.D. vairuojamą nuosavą automobilį sustabdė Marijampolės apskrities Vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos skyriaus Magistralinių kelių priežiūros būrio pareigūnai, kurie nustatė, kad automobilio vairuotojas yra išgėręs. Jis taip pat sulaikymo vietoje vengė atlikti girtumo patikrinimą bei pateikti transporto priemonės registracijos liudijimą. R.D. buvo pristatytas į Marijampolės apskrities Vyriausiąjį policijos komisariatą, kur jam surašė administracinės teisės pažeidimų protokolą už administracinės teisės pažeidimų kodekso pažeidimus bei nušalino nuo tolesnio vairavimo.

Vėliau jis, siekdamas išvengti atsakomybės už pažeidimą, kad vairavo neblaivus, tą pačią naktį susitarė su ikiteisminio tyrimo nenustatytu asmeniu suklastoti medicininės apžiūros neblaivumui, girtumui ar apsvaigimui nustatyti aktą: įdavė savo asmens dokumentus kitam asmeniui, kad šis Marijampolės ligoninėje atliktų medicininę apžiūrą blaivumui nustatyti. Vėliau šį suklastotą aktą pristatė Policijos departamento prie Vidaus reikalų ministerijos tyrimų valdybos pareigūnams.

Pradėjus ikiteisminį tyrimą dėl suklastoto medicininės apžiūros akto, R.D buvo nušalintas nuo užimamų pareigų, paskirta kardomoji priemonė - rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Pasak kontroliavusios šį ikiteisminį tyrimą Vilniaus m. apylinkės prokuratūros Pirmojo nusikalstamų veikų tyrimo skyriaus prokurorės Lauros Golubkienės, prieš įstatymą visi yra lygūs, todėl buvusio pareigūno veiksmai buvo įvertinti tiek policijos departamento vadovų, tiek teismo, kuris skyrė 650 litų baudos.


Šiame straipsnyje: girtas policininkas

NAUJAUSI KOMENTARAI

AS

AS   portretas
KAIP GALIMA NENUSTATYTI ZMOGAUS KURIAM DAVE SUKLASTOTI DOKUMENTUS , PARASCIAUSIAI POLICIJA NEATLIKO SAVO DARBO , NES NORAS BUVO ISGINTI SAVO KOLEGA.

Airidas

Airidas  portretas
Taip tik pareigunai svelniausiai baudziami nes jie visad nekalti arba paima kysius netycia,po to apsigyvena vilose tetuliu ar ciociu vardu uzregistrave nors jos is tikro ne skatiko neturi,o ypac keliu patruliai tokie bedni,kad net papildomai uzsimdavo automobiliu prekyba nes nebezinojo kur pavogtus pinigus nuo valstybes is bednu sopereliu investuot.Reiks faktu? Bus sociai! Korupcija be komentaru akivaizdi,paklauskit bet kurio piliecio kuris vairuoja.

Jonaitis

Jonaitis portretas
Absurdas.Tik tokia nuobauda gavo.Reikejo duoti 2000 lt bauda ir trims metams atimti teises vairuoti.Ranka ranka plauna.Kur pinigai,ten teisybes nera.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių