Quantcast

Baltarusio autofurgone aptikta gudriai įrengta slėptuvė

Šalčininkų kelio posto muitinės pareigūnai, padedant Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnams (VSAT), pagal Muitinės kriminalinės tarnybos informaciją, rugsėjo 25-osios naktį sulaikė iš Baltarusijos mėgintą įvežti didelę cigarečių „Viceroy“ kontrabandos siuntą.

Nelegalius rūkalus bandyta įvežti autofurgono priekinėje dalyje, specialiai įrengtoje slėptuvėje.

Baltarusijos piliečio H.L. vairuojamas krovininis furgonas „Iveco“ į Lietuvą, per Šalčininkų kelio postą, bandė įvažiuoti apie 5 val. nakties.

Tačiau muitinės pareigūnai sustabdė furgoną patikrinimui ir netrukus automobilio priekaboje aptiko gudriai įrengtą slėptuvę. Dalis priekabos buvo atskirta pertvara, kurią iš pirmo žvilgsnio vizualiai pastebėti gana sunku. Atskirta priekabos dalis buvo prikimšta cigarečių „Viceroy“ dėžių - visi rūkalai buvo su rusiškomis banderolėmis.

Iš viso muitininkai aptiko 16 tūkst. pakelių „Viceroy“, kurių vertė - apie 80 tūkst. litų.

MKT Vilniaus skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Baltarusis sulaikytas dviem paroms, jam gresia laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

Muitinės kriminalistai pastebi, kad į Lietuvą „Viceroy“ cigaretes kontrabandininkai įveža vis dažniau. Manoma, kad jos, kaip ir „Jin Ling“, skirtos Vakarų Europos rinkai.

Be to, sprendžiant pagal Lietuvos muitinėje sulaikomų kontrabandinių cigarečių kiekius, per Lietuvos-Baltarusijos pasienį šiemet bandyta įvežti gerokai daugiau kontrabandinių rūkalų, lyginant su kitomis kaimyninėmis valstybėmis. Turimais duomenimis taip pat gerokai išaugo ir Baltarusijoje sulaikomų kontrabandinių cigarečių kiekiai.

Pagal statistinius duomenis, per 2009 m. Lietuvos muitinėje sulaikyta daugiau nei 1,5 mln. pakelių nelegalių cigarečių, kurias bandyta įvežti iš Baltarusijos.

Tai beveik tiek pat, kiek cigarečių sulaikyta bandant įvežti iš Rusijos Federacijos Kaliningrado srities (apie 1 mln. pakelių) ir šalies viduje (apie 0,5 mln. pakelių).


Šiame straipsnyje: cigarečių kontrabandamuitinė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Gal

Gal portretas
"gudriai įrengta slėptuvė".Taisykite klaidas.

ES

ES portretas
Geriau tegul paleidžia, nes tuoj visos derybos ir bendradarbevimas su Baltarusija bus baigta, Batia užpyks.

Gena

Gena portretas
Per "Žurnalistinį tyrimą" rodė kiek per paskutinius metus buvo sulaikyta alkoholio ir kontrabandos - visas turinys stovi įpatingajame sandėlyje surištas į du Maximos maišelius... Tai kuriems velniams dar tokius staripsnius rašinėti. Parašytų, kad lietuvių banditai apiplėšė baltarusių banditus ir būtų viskas suprantama, kad navaro turės pirmieji.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių