Quantcast

Bado akcijos dalyviai sulaukia vis didesnio dėmesio

Trečiadienį prie Generalinės prokuratūros badaujančius Drąsiaus Kedžio šalininkus aplankė Algimantas Matulevičius, Aukščiausios Tarybos deputatė Rūta Gajauskaitė bei baudą už klupėjimą prie Venckų ir Kedžių namų gavęs Andrius Lobovas.

160 litų bauda trečiadienį nubaustas A.Lobovas, atvežė violetinių balionų bei ant badautojų pavėsinės sienos pakabino savo plakatą: „Jonava reikalauja Tiesos“.

Trečią parą prie prokuratūros badaujantys D.Kedžio šalininkai sulaukia vis daugiau palaikymo. Kai kurie žmonės juos aplanko jau trečią dieną iš eilės, jie susirenka pakalbėti ir pareikšti palaikymą badaujantiems. Kai kurie jų po skandalingos Kėdainių rajono apylinkės teismo teisėjo Broniaus Varsackio nutarties, kurioje buvo nurodyta mergaitę nedelsiant grąžinti jos motinai Laimutei Stankūnaitei, ne vieną parą yra praleidę ir Garliavoje.  

Sparčiai daugėja ir parašų po Seimo pirmininkei Irenai Degutienei adresuota peticija dėl Vaiko teisių apsaugos kontrolierės Editos Žiobienės atstatydinimo, Teisėjų etikos ir drausmės komisijai dėl drausminės bylos iškėlimo Panevėžio apygardos teismo teisėjai Silvijai Jakštienei ir generaliniam prokurorui Dariui Valiui.

Kol kas prokurorai į badautojus daug dėmesio nekreipia, tačiau kiek truks jų abejingumas neaišku – badautojai juos ir pasitinka ateinančius į darbą, ir palydi išeinančius iš jo. Prokurorams taip pat rodomos pomirtinės D.Kedžio nuotraukos, kad kiekvienas jų pamatytų, kaip atrodo žmogus miręs sava mirtimi.

Trečiadienį D.Kedžio sesuo Neringa Venckienė nuo pat pirmos minutės netikėjusi, kad jos brolis mirė sava mirtimi, pareiškė, jog artimieji prašys jog D.Kedžio kūnas būtų ekshumuotas.

N.Venckienė teigė palaikanti badautojus, tačiau pati prie akcijos prisijungti neketina.

Badautojų teigimu, kol kas nemalonių incidentų pavyko išvengti. Praėjusią naktį iš parkelio, kuriame pastatytos ir badautojų palapinės į policiją buvo išvežtas neblaivus jaunuolis. Jo draugai dėl to apkaltino akcijos dalyvius, esą anksčiau gerdavo ir niekas nesikabinėdavo, įsikurus badautojams, policijos dėmesys šiai vietai tapo išskirtinis.

Antradienio vakarą policijos buvo sulaukę ir badautojai, jie neturėjo leidimo badauti naktį. Trečiadienį ši problema, tarpininkaujant Seimo nariui Sauliui Stomai buvo išspręsta, daugiau jokių nesusipratimų neturėtų būti.               


Šiame straipsnyje: Kedysbado akcija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių