Quantcast

13-metę pamylėjęs kaunietis kalės 8 metus

Tokia bausmė skirta 31 metų Laimučiui Kriauzliui, kuris pasimylėjo su 13-amete, nors mergina tai padarė savanoriškai, kaip pati teigė, mylėdama nuteistąjį.

Pernai gruodžio 7 d. Kauno apygardos teismas L.Kriauzliui buvo skyręs dar griežtesnę bausmę, devynerių metų laisvės atėmimą, tačiau penktadienį Lietuvos apeliacinis teismas ją metais sutrumpino. Teismas nusprendė, kad L.Kriauzlio atžvilgiu baudžiamasis įstatymas buvo pritaikytas netinkamai.

Ši, laisvės atėmimu pasibaigusi, meilės istorija, prasidėjo 2007 m. spalį Kaune. Atėjęs pasveikinti tuomet dar trylikametės draugės su gimtadieniu, pora neiškentė ir pasimylėjo mergaitės motinos bute.

Tai buvo vienas vienintelis aktas, tačiau jo užteko, kad L.Kriauzlys būtų pasiųstas už grotų.

Teismas konstatavo, kad mylėdamasis su mažamete L.Kriauzlys padarė labai sunkų nusikaltimą ir už jį privalo atsakyti, tačiau atsižvelgus į kaltininko asmenybę ir nusikaltimo pavojingumą, bausmės laiką sutrumpino.

„Apeliacinis teismas konstatavo, kad apygardos teismas, parinkdamas skirtinos laisvės atėmimo bausmės dydį, nepakankamai atsižvelgė ir įvertino visas bylos aplinkybes“, - rašoma teismo pranešime spaudai.

L.Kriauzlio atsakomybę lengvinančia aplinkybe buvo pripažintas jo nuoširdus prisipažinimas bei gailėjimasis santykiavus su mergaite. Taip pat atsižvelgta ir į nukentėjusia šioje byloje pripažintos nepilnametės parodymus - ji teigė pati norėjusi lytiniu santykiu su L.Kriauzliu, nes jį mylėjo.

Teismo psichiatrijos ekspertizės akte nurodyta, kad nukentėjusioji su ja atliekamus veiksmus suvokė kaip meilės parodymą. Vyras savo skunde Lietuvos apeliaciniam teismui taip pat teigė, kad jį ir mergaitę siejo abipusė meilė, todėl ji nebuvo bejėgiškos būklės.

Pareigūnams L.Kriauzlį įskundė mergaitės motina, kai ši jai prasitarė, jog jau turėjo lytinių santykių su suaugusiu vyru.

Šis Lietuvos apeliacinio teismo nuosprendis dar gali būti skundžiamas Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.  


Šiame straipsnyje: seksas su nepilnametebausmė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių