Quantcast

V.Romanovas: tai daug baisiau, nei EBSW istorija

„Alfa.lt“ pasirodžius klaidinančiai informacijai apie mano menamus ryšius su tam tikrais asmenimis, kilo minčių, jog ponas Darius Mockus įsižeidė, kad “Kauno diena” jo nemyli. Tą nemeilės istoriją ne aš sukūriau ir, jei jis pyksta ant manęs, tai be reikalo.

Nežinau, kas privertė „Alfa.lt“ žurnalistę meluoti, nors aš jai aiškiai atsakiau, kad žmogaus, kurio nuotrauka patalpinta greta manosios, nepažįstu. Per dvi valandas net tris kartus keitėsi straipsnio turinys: „Alfa.lt“ ideologai, suprantu, išsigalvoti tokius dalykus sunkoka netgi jums. Jei toks buvo jūsų kerštas, tai galėjote suregzti protingesnį planą.

Ir jau visai nesuprantu, kodėl žmones, kuriuos jūs įvardijate “valstybininkų klanu”, dabar norite pripaišyti man? Tuos, kurie tiek metų padėjo šio “klano” nariams nekilnojamojo turto aukcionuose, išdavinėjant “vilko bilietus” konkurentams, tarp kurių visuomet būdavau ir aš.

Tai primena istoriją su EBSW, kai, nepasidaliję prisivogto turto, nutarė pašalinti prezidentą G.Petriką (tarp kitko, sumuštą kalėjimo kameroje ir tik per stebuklą likusį gyvą) ir bylą sufabrikuoti taip, lyg jis turėjo būti pašalintas mano užsakymu. Man pasisekė, kad teisėsaugos organuose buvo sąžiningų darbuotojų.

Vien dėl šių priežasčių aš beveik dvidešimt metų nedalyvauju bet kokiuose Lietuvos aukcionuose – beviltiška vargti bandant apeiti „klano“ narius.

Pavyzdžiui, “Stumbrą” gali įpirkti tik „patikimiausi“.

Visi laikraščiai tada aprašė, kaip pagrindinis konkurentas „Latvijas Balzams“ buvo išmestas iš konkurso. Tuomet jūsų parankiniai, kuriuos dabar man bandote pripaišyti, pateikė išvadą. Joje nurodyta, kad kilo abejonių dėl „Latvijas Balzams“ patikimumo.Kažkodėl jie nepastebėjo Latvijos specialiųjų tarnybų pažymos, kad bendrovė „Latvijas Balzams“ jokioje neteisėtoje veikloje nėra pastebėta.

Dėl tokių ir panašių veiksmų valstybė prarado milijonus. Niekada nepagalvojau, kad saugoti Lietuvą toks pelningas biznis. Bet reikia suprasti, kad čia ne sovietų laikų mėsos kombinatas, kur sargas už rublį duodavo išnešti tiek, kiek žmogus įstengė panešti. 

Keista, gal dabar susipykote ir nepasidalijate tų milijonų? Ir norite man pripaišyti draugystę su generolų antpečius nešiojančiais žmonėmis, kurių net nepažįstu ir  kuriems nepatikėčiau net mėsos kombinato sargo vietos? Tiesa, generolą M.Laurinkų mačiau G.Vainausko ložėje. Kas dabar vystosi po jų priedanga?  

Taip fariziejiškai išdavinėti ir šalinti savo bendrininkus – logiška kiekvienos gaujos pabaiga. Neapkęsdami ir pakišinėdami vienas kitą, jie niekada nepajėgs pasidalyti to, ką prisivogė, bet “tvarkyti reikalų” vis tiek eis kartu. Todėl, kad nieko daugiau nemoka – tik apgaudinėti Lietuvą.

Tai tapo jų profesija.

Ši schema įsisavinta EBSW, o ištobulinta “klano” narių  jau jūsų laikais. Tokių schemų pradininkai ir ideologai ir toliau tyliai veikia. Sulindę į savo urvus, kuria planus, kaip savus prakišti į Prezidentūrą ir eilinį kartą apvogti Lietuvą.

Kai generalinis prokuroras, pasipiktinęs kreipėsi į Lietuvos Prezidentą, siūlydamas prieš EBSW pradėti baudžiamąjį procesą, šis išsigandęs pasakė, jog jie kontroliuoja 75 procentus Lietuvos pramonės ir bankų. Tai pavojinga.

Po to EBSW, o tiksliau – jų ideologai – pakeitė prokurorą paklusnesniu. Kuo tai baigėsi Lietuvai, mes žinome tik mažą dalelę. Niekas ir neskaičiavo, kokia žala buvo padaryta. Ir niekada niekam nebus leista suskaičiuoti.

Bet naujasis planas, pagal kurį – visas geriausias valstybės įmones reikia atiduoti vienam klanui – daug baisiau nei EBSW planas. Lietuvos ekonomika atsidurs “švariose ir patikimose“ rankose!!!

Aš visą laiką maniau, kad tai kažkokia laikina klaida, bet ji vis kartojasi ir kartojasi. Keičiasi tik partijos ir žmonės, kuriuos vargu, ar galima vadinti žmonėmis – dėl pasipelnymo jie virto gyvulių banda.

Jei velnias jau veja jus prieky savęs, jums nepavyks sustoti. Belieka nusiimti kepurę ir palinkėti sėkmės kelyje į pragarą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

  • Strateginė migla
    Strateginė migla

    Agresija prieš kaimynus, tarptautinės teisės ignoravimu Maskva išvadavo Vakarų sąjungininkus nuo vidinio poreikio laikytis tam tikro komunikacijos etiketo. Auklėjimas laisvojo pasaulio atstovams trukdo nusileisti iki Rusijos nebeprezidento D...

  • E. Lucasas: pavėluotas JAV pagalbos paketas Ukrainai turėtų išsklaidyti niūrią nuotaiką
    E. Lucasas: pavėluotas JAV pagalbos paketas Ukrainai turėtų išsklaidyti niūrią nuotaiką

    Skleidžiasi pavasaris. Nusilpę Ukrainos gynėjai gaus dalį jiems reikalingos amunicijos. Nukentėję Ukrainos miestai turėtų gauti daugiau oro gynybos priemonių. JAV politinė sistema pagaliau, vėluodama pusę metų, pasiekė rezultatą, kurio norėjo d...

  • Willkommen in Litauen
    Willkommen in Litauen

    Vos Vyriausybė ir „Rheinmetall“ pasirašė ketinimų protokolą dėl amunicijos gamyklos Lietuvoje, jau tą pačią dieną ėmė tyliai mutuoti nepasitenkinimo erzelis. Kadangi gamyklą planuojama statyti ant Sveikatos mokslų universiteto v...

    18
  • Kur eina karavanas?
    Kur eina karavanas?

    Dar neišsivadėjo keturių komunarų aura Ramybės parke – jau iš peties triūsia naujo paminklo statytojai. Nors sakoma, kad dovanotam arkliui į dantis nežiūrima, kauniečiai išdrįso: ne visi entuziastingai sutinka verslininko i...

    16
  • Autoritarinis populizmas: kur slypi pavojai?
    Autoritarinis populizmas: kur slypi pavojai?

    1950-aisiais parama populistinėms jėgoms svyravo ties 10 proc., 2023 m. išaugo beveik iki 27 proc., rodo švedų analitinio centro TIMBRO ir Europos laisvosios rinkos analitinių centrų tinklo EPICENTER parengtas Autoritarinio populizmo indeksa...

    11
  • Ar prezidento vadovaujama Valstybės gynimo taryba nieko nebereiškia?
    Ar prezidento vadovaujama Valstybės gynimo taryba nieko nebereiškia?

    Lietuvą pasiekė puiki žinia – Vokietijos gynybos pramonės gigantas ,,Rheinmetall AG‘‘ planuoja statyti Lietuvoje amunicijos gamyklą. Tai ne tik geros ir ilgalaikės darbo vietos viename iš Lietuvos regionų, Lietuvos eksporto didi...

    5
  • Žiurkėnas mumyse
    Žiurkėnas mumyse

    Reikia saugoti savo kailiuką, nes gyvename kosminės įtampos laikais. Todėl svarbu ne gynyba, o mityba. Visavertė. Tokia yra mūsų, žiurkėnų, ambicija. Misime iki susivėmimo ir gal išvengsime susinaikinimo. ...

    8
  • Po Sibirą – be vadovo
    Po Sibirą – be vadovo

    Įpusėjus 1911-ųjų vasarai, Josifas Visarionovičius Džiugašvilis (1878–1953) persikėlė į Vologdos miestą, mat caro valdžia jam čia leido pagyventi porą mėnesių. Vologdoje jis trumpam buvo užmezgęs romaną su paaugle Pelagėja Onufr...

    3
  • Kur dingo rinkimų kampanija?
    Kur dingo rinkimų kampanija?

    Gerai kažkas pastebėjo, kad pas mus nevyksta jokia rinkimų į šalies prezidentus kampanija. Praėjusią savaitę jau buvo paskelbti visi oficialūs kandidatai, tarp kurių yra milijonierių, tačiau nematyti nei plakatų, nei skelbimų su vieš...

    9
  • Ugnis ir vanduo
    Ugnis ir vanduo

    Pastarąsias dienas pasaulyje kažkaip nevaldomai įsišėlo ugnis ir vanduo – dvi iš keturių stichijų ar pradinių elementų, sukūrusių Žemę ir sudarančių jos egzistencijos pagrindą. Bent jau taip mąstyta Antikoje. ...

    1
Daugiau straipsnių