Quantcast

Žvilgsnis

Redakcijos skiltis

Futbolo veikėjams savos ambicijos ir tarpusavio karai pasirodė reikšmingesni už nacionalinės rinktinės ir visų futbolo sirgalių interesus.

Lietuvos futbolas – aklavietėje. Galbūt teisūs tie, kurie sako, kad šeštadienio pralaimėjimas Prancūzijai dar nenubraukia rinktinės vilčių 2010 m. keliauti į Pietų Afriką. Tačiau daugėja ir "bet".

Jose Couceiro prilipo Jėzaus Kristaus pravardė, bet portugalas negali kurti stebuklų plynoje vietoje. Realybė paprasta – Lietuvos rinktinė šiuo metu turi vos keturis futbolininkus, žaidžiančius aukšto lygio Europos klubuose. Vienas iš jų (Marius Stankevičius) iškrito dėl traumos, kitas (Saulius Mikoliūnas) dar nespėjo išsilaižyti žaizdų.

p>Du likę – Deividas Šemberas ir Deividas Česnauskis – už šeštadienio mačą nusipelno geriausių pažymių, tačiau šalia jų buvo būrys futbolo vidutiniokų, nepatenkančių net į vidutinio lygio užsienio komandų pagrindinę sudėtį.

Gali verstis per galvą, tačiau per kelias dienas futbolininkas neįgis geros sportinės, o juo labiau – rungtynių – formos. Todėl šeštadienį perdavimai ir skriejo ne į priekį, o už spurtuojančio žaidėjo. Būtent po vienos tokių klaidų neįspūdingai rungtyniavę prancūzai nubaudė šeimininkus.

Ką daryti? Nėra abejonių, kad per kelis mėnesius smarkiai pražilusio J.Couceiro galvoje sukasi įvairios galimybės. Tačiau portugalas visur atsitrenkia lyg į sieną. J.Couceiro tiesiog maldavo, kad šalies futbolo čempionatas prasidėtų kovo pradžioje ar bent viduryje. Deja, futbolo veikėjams savos ambicijos ir tarpusavio karai pasirodė reikšmingesni už nacionalinės rinktinės ir visų futbolo sirgalių interesus.

Šis lietuviško futbolo pavasaris – kaip niekada maištingas. Praėjusį sezoną įsiliepsnojusi nesantaika tarp buvusių sąjungininkų – futbolo imperijos savininko Vladimiro Romanovo ir Lietuvos futbolo federacijos (LFF) prezidento Liutauro Varanavičiaus – pasiekė apogėjų.

Milijonieriaus kontroliuojamas FBK "Kaunas" aiškiai pareiškė apie "demaršą", bet federacija pasirodė nepėsčia ir atsakė dar didesniu. Penktadienį paaiškėjo, kad maištaujantys FBK "Kauno" ir Klaipėdos "Atlanto" klubai šį sezoną žais mėgėjų II lygoje. Maža to, už neva neetiškus pareiškimus dar turės stoti prieš LFF Drausmės komitetą.

Kirviai pokši, skiedros lekia. Tačiau visa tai – tik emocijos ir ambicijos. Solidžių ir kostiumuotų vyrų, kurie elgiasi lyg vaikų darželyje. Aukos sindromas, kaip pasakytų psichologai.

Kita vertus, toks vaizdelis Lietuvos futbolui – jokia naujiena. Tiesiog Lietuvos futbolo "puoselėtojai" per 20 nepriklausomybės metų nesugeba suprasti, kam reikalingas šitas žaidimas.

Jei nesupranta, galime priminti, – žmonėms. Ką dabar daryti tiems keliems šimtams likusių ištikimų ir naivių futbolo gerbėjų Kaune ir Klaipėdoje? Na, gerai, Kaune dar bus "LKKA/Teledema". O uostamiestyje – trečiame pagal dydį Lietuvos mieste?

Kodėl nė vienas kostiumuotų klubų vadovų nenorėjo įsiklausyti į savo sirgalių prašymus, kad A lygoje būtų leista žaisti Vilniaus "Žalgiriui"? Todėl, kad iki šerdies supuvusiems futbolo veikėjams nė velnio nerūpi futbolas. Kas rūpi tada? Vieną iš potencialių atsakymų – lažybų pinigai, – pateikė V.Romanovas.

Ar tokie pareiškimai arti tiesos, nežino ir nenori sužinoti niekas. Tačiau faktas, kad nuo savo valdžios apsvaigę federacijos vadovai nebesugeba nusileisti ant žemės, akivaizdžiai bado akis.

Todėl ir turime apgailėtiną nacionalinį čempionatą, kurio komandos į Lietuvos rinktinę sugebėjo deleguoti vieną žaidėją. Tiesa, ir tas pats (Kęstutis Ivaškevičius) atstovauja į antrą lygą išgrūstam FBK "Kaunui".

Prieš gerą pusmetį dar nesinorėjo tikėti kelių A lygos klubų atstovų žodžiais, kad šį sezoną turėsime pusiau mėgėjišką čempionatą "a la Farerai". Deja, ši pranašystė pasirodė pranašiška.

Užuojauta Lietuvos futbolo sirgaliams. Užuojauta jums, J.Couceiro, kad turite reikalų ne su profesionalais, o su kostiumuotais Lietuvos futbolo povais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Saulius1

Saulius1 portretas
GERAI parašyta !!! Tik nutylėta dar šis bei tas. O tai, kad kažkas, žlugdydamas futbolą, tikis dar labiau sureikšmint krepšinį. Bet kai ir krepšiny dominuoja pinigai, sporto mėgėjai išvis gali likti prie sukiužusios geldos.
VISI KOMENTARAI 1

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

  • Lietuvos ūkis metus pradėjo su nauja energija
    Lietuvos ūkis metus pradėjo su nauja energija

    Statistikos departamento duomenimis, pirmąjį šių metų ketvirtį Lietuvos bendrasis vidaus produktas per metus išaugo 2,9 proc., o palyginti su paskutiniuoju 2023 m. ketvirčiu jis padidėjo 0,8 proc. Didžiausią teigiamą įtaką BVP pokyči...

  • Rinkimai – visuomenės brandos įvertinimas
    Rinkimai – visuomenės brandos įvertinimas

    Rinkimai demokratinėje valstybėje – tai pirmiausia visuomenės brandumo įvertinimas, tarsi lakmuso popierėlis, parodantis, kiek laisvos Lietuvos piliečiai turi galimybių ir noro per rinkimus išreikšti savo valią ir lemti valstybės r...

    3
  • Rinkimų kampanija lygi nuliui
    Rinkimų kampanija lygi nuliui

    Rinkimų į valstybės vadovo postą šiemet nebus, prezidento institucija po D. Grybauskaitės – nususinta ir nebeaktuali. Tyla, ramybė ir bangų ošimas – kampanija lygi nuliui. Kybo tik keli ironiški premjerės plakatai tarp ...

    7
  • Kaip prisivyti Europos Sąjungos vidurkį ne tik vartojant, bet ir kaupiant ateičiai?
    Kaip prisivyti Europos Sąjungos vidurkį ne tik vartojant, bet ir kaupiant ateičiai?

    Pastarąjį dešimtmetį pajutome tikro „vakarietiško“ gyvenimo skonį. Mūsų jau nebestebina kavos puodelio kaina Madride, nes Vilniuje už jį mokame beveik tiek pat. Daugeliui savotišku standartu tapo ir savaitgalio kelion...

    3
  • (Ne)reikalingos knygos
    (Ne)reikalingos knygos

    Užbaigdami Nacionalinę Lietuvos bibliotekų savaitę, šiandien  bibliotekininkai leisis į žygį Plateliuose. Tai šios profesijos atstovų žinutė visuomenei, kad bibliotekininkai – ne tarp knygų lentynų užsisklendusi, o aktyvi,...

  • Vagių ir šliundrų sovietai
    Vagių ir šliundrų sovietai

    Niekas negali pasakyti, ką Josifas Visarionovičius Džiugašvilis (1878–1953) iš tiesų veikė nuo 1913-ųjų rudens iki 1917-ųjų pavasario, gyvendamas Sibiro tremtyje. ...

    19
  • Mergelė Bufetava
    Mergelė Bufetava

    Prastai lietuviškai kalbantis pilietis Z. Z. turėjo jugoslavišką bufetą. Kažkada pirktą pagal pažintis už talonus. Nors Jugoslavijos jau nėra, tačiau bufetas tebestovi. Virš bufeto ant sienos prikalta Rusijos vėliava. Kartą, kai...

    6
  • Pirmi mero V. Benkunsko kadencijos metai: sostinė išsirinko merą, kuris dirba puse etato
    Pirmi mero V. Benkunsko kadencijos metai: sostinė išsirinko merą, kuris dirba puse etato

    Kasmetinė mero ir tarybos darbų ataskaita ilgus metus buvo privalomas dokumentas, kurį miesto vadovas kasmet pateikdavo vilniečiams, kad jie galėtų matyti, kaip vykdomi valdžios  įsipareigojimai. Šią tradiciją įvedė Artūras Zuokas, ka...

    4
  • Timūras be būrio
    Timūras be būrio

    Potvynis Sibire nesibaigia, užtvindė jau ir urano kasyklas (skęstantys miestai, kaimai, namai su visu gyvuoju inventoriumi šiuo atveju – ne tiek svarbūs), taiką vis drumsčia ukrainiečių koviniai dronai (nepainioti su kovinėmis žąsimis),...

  • Atstatėme istorinį teisingumą
    Atstatėme istorinį teisingumą

    Man, kaip partizano ir tremtinės dukrai, itin svarbu ir labai džiugu, kad balandžio 18-ąją Seime įstatymo pakeitimu atstatytas istorinis teisingumas nuo okupacijų nukentėjusiems panašaus likimo Lietuvos gyventojams. Mano inicijuotoms Asmenų, nu...

    3
Daugiau straipsnių