Quantcast

Golfo žaidėjas G. Mackelis suspindėjo turnyruose Ispanijoje: sezono pradžia yra nemažai žadanti

Lietuvos golfo talentas Giedrius Mackelis dvi vasario savaites viešėjo Ispanijos pietuose, kur išbandė savo jėgas „Toro“ turo dviejuose turnyruose.

Abiejuose lietuvis užėmė prizines vietas tarp mėgėjų.

Profesionalaus golfo „Toro“ turas organizuojamas kiekvieną žiemą Ispanijoje. Jį organizuoja žinomas golfo mylėtojas Calumas McGregoras, kuris yra dirbęs „DP World Tour“, „Ladies European Tour“ ir „Asian Tour“ turnyruose.

Į „Toro“ turnyrus atvyko nemažai „Challenge“, „Pro Golf“ ir „Alps“ turų žaidėjai, kai kurie iš jų turi patirties prestižinėse „Walker Cup“ varžybose.

Taip pat netrūko mėgėjų iš Vokietijos, Šveicarijos ir kitų šalių nacionalinių rinktinių. Nemažai žaidėjų studijavo JAV universitetuose ir žaidė aukšto lygio komandose.

G. Mackelis viešnagę Ispanijoje pradėjo sudalyvaudamas „Toro Tour San Roque New Course“ turnyre. Pasirodymas išties puikus – su PAR +3 rezultatu per tris dienas jis pasidalino pirmąją vietą mėgėjų grupėje, o tarp profesionalų buvo ketvirtas.

Antrąją varžybų dieną G. Mackelis su 69 smūgiais užfiksavo geriausią rezultatą tarp visų 50 dalyvių.

Po kelių dienų lietuvis dalyvavo „Toro Tour Azata Golf“ turnyre. Jame mūsiškis užfiksavo galutinį PAR +1 rezultatą, kas lėmė antrąją poziciją tarp mėgėjų bei penktąją bendroje įskaitoje su profesionalais.

Čia taip pat Lietuvos golfo žaidėjas sužaidė vieną itin solidų raundą – trečiąją dieną jis atliko 68 smūgius (PAR -3).

„Tokia gera forma pačioje metų pradžioje esu labai patenkintas. Ji nebuvo pati geriausia ir dar yra daug ką tobulinti, bet sezono pradžia yra nemažai žadanti. Laukuose nebuvau žaidęs nuo lapkričio pabaigos, o prieš pirmą turnyrą spėjau sužaisti tik vieną treniruočių raundą“, – pasakojo G. Mackelis.

Suprantama, kad gerą formą lėmė kryptingas darbas žiemos periodu, kur įgūdžius galima tobulinti su golfo simuliatoriumi, o taip pat didelis dėmesys skirtas fiziniam pasiruošimui.

„Žiemą labiausiai stengiausi pagerinti smūgių tikslumą nuo starto aikštelių. Palyginus su praėjusiu sezonu, per šiuo šešis turnyrinius raundus į žaidimo aikštę pataikiau 19 proc. daugiau nei pernai (iš 56 proc. pakilo į 75 proc.). Daug laiko praleidau treniruodamas smūgius nuo 40 iki 120 metrų, todėl per šiuos turnyrus Ispanijoje tai buvo mano stipriausia žaidimo dalis ir leido padaryti daug lengvų PAR (nustatytas smūgių skaičius duobutei) bei daugiau „birdie“ (PAR -1)“, – sakė G. Mackelis.

Nors G. Mackelio rezultatai abiejuose turnyruose yra panašūs, patys laukai buvo gana skirtingi. Pasak jo, „San Roque New“ laukas yra ilgas, klasikinis, šiek tiek primenantis golfo laukus Lietuvoje. Tuo tarpu „Azata“ laukas yra gana trumpas, bet labai kalnuotas ir vietomis siauras.

„San Roque New“ lauke žaidžiau sau įprastą žaidimą, o „Azata“ lauke reikėjo daug tiksliau mušti, todėl daug kur rinkausi smūgiuoti trumpesne lazda nuo starto aikštelių. Gan dažnai nesimatė, kur mušti, nes teko taikytis per kalno šlaitą, medžius, uolas ar krūmus. Iš tiesų abu aikštynai buvo gerai paruošti varžyboms ir buvo tikrai įdomu žaisti ant skirtingo stiliaus laukų“, - įspūdžiais dalinosi G. Mackelis.

Kalbėdamas apie artimiausius planus, G. Mackelis buvo atviras – dabar sieks paruošti namų darbus, mat keletą dienų mokykloje turėjo praleisti. Du turnyrai Ispanijoje į moksleivių atostogas tiesiog „netilpo“. Visgi po truputį dėliojami ir golfo reikalai.

„Artimiausia užduotis bus atsinaujinti golfo inventorių. Planuoju skristi į Angliją ir ten atlikti individualų lazdų pritaikymą. Kitos mano varžybos bus balandžio pabaigoje, kuomet dalyvausiu Italijos tarptautiniame mėgėjų čempionate. Iki tol toliau treniruosiuosi, sportuosiu ir lauksiu sezono pradžios Lietuvoje“, – teigė G. Mackelis.


Šiame straipsnyje: Giedrius MackelisToro turnyrai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių