Quantcast

Būti kuo arčiau tautos

Paskaičius spaudą, Vyriausybės, Konstitucinio Teismo esamų ir buvusių vadovų komentarų LGBT tema, susidaro įspūdis, kad valdžia, nugalėjusi "maršistus", ėmėsi "smaugti" Prezidentą. Vis ne taip Gitanas Nausėda pasakė, ne ten dalyvavo, ne tokį komentarą pateikė.

Man Prezidento situacija primena situaciją vienoje įmonėje, kurioje anksčiau teko dirbti.

Leido pačiam pasirinkti pavaduotoją. Pasirinkau iš įmonės vairuotojų. Šaunus auksinių rankų meistras, paprastų vairuotojų draugas.

Sutiksite, kad daugelyje veiklos sričių tarp administracijos (didžiųjų vadovų) ir paprastų darbuotojų paprastai būna didelė praraja, per kurią ne visiems pavyksta nutiesti tiltus.

Atėjo momentas, kai pavaduotojui reikėjo pasirinkti: su kuo jis – su mažumą sudarančia administracija ar su dauguma – žemutine įmonės grandimi?

Didelė dalis žmonių ir verslo atstovų tikėjosi nuosaikesnės, ramesnės, solidesnės politikos Rytų kryptimi.

Deja, pasiblaškęs tarp vienų ir kitų maždaug metus jis apskritai išėjo iš įmonės. Buvo labai gaila gero specialisto. Nuo paprastų vairuotojų atitolo, bet ir prie valdžios nepritapo.

Mūsų Prezidentas dabar yra panašioje situacijoje ir, manau, greitu laiku visiškai aiškiai pamatysime, su kuo jis. Ar su valdančiųjų "administracija", ar su tauta.

Kai dėl paties Prezidento, tai turiu savo nuomonę, kuri nebūtinai gali sutapti su jūsų.

Kai G.Nausėda dar buvo bankininkas, visada klausydavausi jo įžvalgų ir vertinimų finansų, ekonomikos srityje. Žmonai tada sakydavau, kad būtų neblogas prezidentas.

Kai tapo aiškūs kandidatai į Lietuvos prezidento postą, net neabejojau, kad laimės G.Nausėda.

Ne dėl to, kad aukštas ir gražus, o todėl, kad buvo žmogus ne iš politinio katilo, kuriame virė atsibodę politikai ir partijos.

Didžiajai daliai rinkėjų visai nerūpėjo Gitano anglų kalbos žinios, painios ekonominės-politinės programos. Žmonės balsavo už jį vien dėl to, kad jis buvo iš pašalies – niekieno. Galima net būtų pasakyti – tauta pakišo kiaulę senbuviams politikams.

Aš asmeniškai palaikiau G.Nausėdą, bet nusivyliau iš karto po rinkimų.

Pirmoje savo viešoje kalboje "pasauliui ir tautai" pagrindinis akcentas buvo daromas, remiantis ankstesnės valdžios dirbtinai sukelta isterija "rusai puola".

Manau, didelė dalis žmonių ir verslo atstovų tikėjosi nuosaikesnės, ramesnės, solidesnės politikos Rytų kryptimi.

Susidarė net įspūdis, kad jam tiesiog kažkas pakišo tekstą ir liepė perskaityti.

Po to nuvylė nusilpusi iniciatyva vadinamojoje Jurbarko byloje, kai mergaitę mėgino išprievartauti ir žiauriai sumušė vienas smurtinio sporto mėgėjas.

Nuvažiavo, aplankė nusikaltimo auką, o tapęs prezidentu užmiršo?

Nuvylė ir karštakošiškas, skubotas, nesolidus Baltarusijos įvykių, tarp jų ir nutupdyto lėktuvo vertinimas.

Dabar yra galimybė gauti informacijos iš įvairių šaltinių, o po to, kai paaiškėjo daug metų mūsų žiniasklaidos ir valdžios vykdyta demagogija Afganistano tema, kilo dar daugiau abejonių.

Visą laiką neapleidžia nuojauta, kad kažkokia galinga ranka pakiša paruoštus tekstus, pastato mūsų Prezidentą prieš traukinį, liepia neatsigręžiant bėgti ir skaityti.

Gal daugeliui nepatiks, bet mūsų politikams, diplomatams, įvairių įvykių vertinimo, solidumo, neskubėjimo daryti išvadų reikėtų pasimokyti iš Rusijos pirmųjų asmenų.

Dėl pateikiamos tiesos galima diskutuoti, bet mūsų diplomatams tikrai reikėtų dažniau nepraleisti progos patylėti.

Šiomis dienomis G.Nausėdos kalba iš pasaulinės demokratijos bambos – JAV vėl buvo sukoncentruota į temą "Rusija + Baltarusija puola".

Delegacijos, vykusios į JAV, sudėtis buvo paslaptis, bet ranka ir dvasia parašiusi kalbą didelių abejonių nekelia.

Norėčiau palinkėti, kad mūsų Prezidentas rečiau bėgiotų priešais svetimą traukinį, o dažniau pasivaikščiotų Lietuvos keliais ir būtų kuo arčiau savo tautos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Daiva

Daiva portretas
Jei visi maršistai pavirs tik antivakseriais,tai bus labai nesąžinga,Prezidentą puola iš visų pusių,tai jau lietuvio garbės reikalas,mes privalėjom rinkti Šimonytę,savo vatinių nuomonės ne turime teisės reikšti.

Kaunas

Kaunas portretas
Tai ,kas vyksta MUSUOSE ir aplink musu valstybe ,,tai absoliuti uzsienio politikos nemokshishka [[kenkejishka ]musu pollitikos veikla ,,Tai kas vyksta svetimu valstybiu pilieciu tarpusavio santykiuose ,,,,tai PILIETINE VIDAUS KOVA,,Ir kita tauta neturi teises daryti tvarka ju politineje partiju kovoje . juolabiau ,jei tai SUVENERI valstybe, JI ir tik ji ir jos pilieciai gali ishspresti konfrontacijas Bialorusija =ne okupuota valstybe ===kad kitos valstybes darytu"tvarka" ne savo kieme."..Bialorusija LAISVA elgtis savo nuoziura ,gyventi ,kaip nuspres BIALORUSIU DAUGUMA...O mes dazniau prisiminkime ,kad "RAKTA ' =i laisve-laisvejima ITEIKE mums pati Rusija[[ir Gorbaciovas ir Jelcinas] rusija ,kuri pati jau buvo pavargusi nuo TSRS prievartiniu respubliku KRIZES .. Aciu tiems Rytu politikams,kad jie mums suteike shansa atverti duris i Nepriklausomybe.,i musu Suvereniteto atstatyma.

Birutė

Birutė portretas
Aš tikiu,kad Prezidentas yra su Tauta,tačiau visokios spaudos,sociologai,politologai stengiasi jį nužeminti ir visiems stengiasi įrodyti,kad Prezidentas nevertas juo būti.Man skaudu ir tikiu,kad Prezidentas atsilaikys prieš visokius kaltinimus.Tikiu,kad nenusileis tiems lbgt iškrypėliams jų reikalavimais,ir valdančiąjai kurie dabar šalyje daro ką nori,kurie jaučiasi kažkokie neliečiami ir amžini.Reikia užkirsti kelią tam valdymui.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

  • Veltėdžiams – jokio gailesčio
    Veltėdžiams – jokio gailesčio

    Dienraštyje „Klaipėda“ perskaičiau straipsnelį apie elgetaujančią moterį prie Biržos tilto ir Herkaus Manto gatvėje. Taip, iš tiesų ta moteris seniai tai daro, ir niekam niekas čia nerūpi. ...

    2
  • Iš tiesų buvo iš ko semtis įkvėpimo
    Iš tiesų buvo iš ko semtis įkvėpimo

    Perskaičius I. Kiseliovaitės straipsnį „Mūzos“ statulėlė – aktorei E. Barauskaitei“ („Klaipėda“, 2024 04 16), labai nenustebino tai, jog gerbiama Eglė Barauskaitė paminėjo, kad jos svarbiausi ir patys didžiausi ...

  • Kur dingo rinkimų kampanija?
    Kur dingo rinkimų kampanija?

    Gerai kažkas pastebėjo „Klaipėdoje“, kad pas mus nevyksta jokia rinkimų į šalies prezidentus kampanija. Praėjusią savaitę jau buvo paskelbti visi oficialūs kandidatai, tarp kurių yra milijonierių, tačiau nematyti nei plakatų, ne...

    1
  • Dėl KGB bendradarbių
    Dėl KGB bendradarbių

    Nors kai kurie žmonės tvirtina nejaučiantys vykstančios rinkimų kampanijos, reikia pasakyti, kad Lietuvoje yra tam tikrų amžinų simptomų, rodančių, kad rinkimų kampanija ne tik vyksta, bet ir artėja prie apogėjaus. ...

    4
  • Medžiai vis tiek netrukus grius
    Medžiai vis tiek netrukus grius

    Pritariu Daivos Janauskaitės straipsnyje „Dėl išsaugotų medžių – košmaras gyventojams“ („Klaipėda“, 2024 04 05) dėstomoms mintims. ...

    3
  • Vietoj Lenino – prekybos centras
    Vietoj Lenino – prekybos centras

    Kažkodėl nieko nebesigirdi apie būsimą Atgimimo aikštės „atgimimą“. Anksčiau tiek buvo kalbų, tiek mūšių dėl naujos jos koncepcijos, prieš keletą metų, regis, vyko net konkursas, kažkas jį laimėjo, o dabar tyla ...

    1
  • Išvadavimas rusiškai – tai mirtis
    Išvadavimas rusiškai – tai mirtis

    Rusijos Federacijos rusai yra tikri išvaduotojai. Jie visą laiką mus vaduoja. Visų pirma, jie išvaduoja nuo rūpesčio turtu – nacionalizuoja. Turi, žmogus, savo lauką, namą, daržinę, karvę, vištą, kiaulę. Ateina jie &ndas...

  • Anoniminiai laiškai neįbaugins
    Anoniminiai laiškai neįbaugins

    Vos tik laikraštis išspausdino mano pastebėjimus „Liko gumbuoti stagarai“ („Klaipėda“, 2024 03 19), tuoj prasidėjo reakcija. Kai kas puolė piktintis „Karšto telefono“ skiltyje, kai kas šaipyti...

    2
  • Šviesoforizacija mieste dar nesibaigė
    Šviesoforizacija mieste dar nesibaigė

    Nors buvo sakoma, kad Klaipėdoje vadinamoji šviesoforizacija baigsis, tačiau, manau, uostamiesčio vairuotojai jau pastebėjo, jog šis ydingas procesas vis tiek nesibaigia. ...

  • Per laidotuves – fejerverkai
    Per laidotuves – fejerverkai

    Šių metų kovo 8 d. Lietuvos žiniasklaidoje buvo skelbiama žinia, kad Klaipėdoje, Žvejybos uosto rajone, sudeginta 12 nacionalinių vėliavų, kurios iš anksto buvo iškabintos Kovo 11 d. proga. ...

Daugiau straipsnių