Quantcast

Vilkaviškio vadovus pražudė smarkiai viršytas greitis

Skaudi avarija Vilkaviškio rajone įvyko dėl viršyto leidžiamo greičio, pranešė Baltijos TV Žinių tarnyba. Žurnalistai rado liudininkę, tvirtinančią, kad Vilkaviškio rajono vadovai lėkė 130–140 kilometrų per valandą greičiu.

Dviejų Vilkaviškio rajono vadovų gyvybes pražudžiusi avarija trečiadienį apie 16-ą valandą įvyko kelyje Gražiškiai–Vilkaviškis. Ties Klampučių kaimu tiesiame kelio ruože automobilis nulėkė nuo kelio ir rėžėsi į medį. Vilkaviškio savivaldybės administracijos direktorius Sigitas Kasparaitis ir vicemeras Jonas Meškauskas žuvo iš karto. Meras Algirdas Bagušinskas sėdėjo automobilio gale. Meras į Kauno klinikas iš Vilkaviškio ligoninės buvo atvežtas dar trečiadienį vakare.

Spėjama, kad Vilkaviškio vadovai viršijo leidžiamą 90-ies kilometrų per valandą greitį. Policijai kol kas nepavyko išsiaiškinti kas vairavo automobilį ir kokiu greičiu važiavo Vilkaviškio vadovai. Spidometras po avarijos neužsikirto. Greitį nustato ekspertai. Laukiama ir teismo medicinos ekspertų išvadų, ar žuvusieji nelaimės išvakarėse vartojo alkoholį.

Liudininkai teigia, kad Vilkaviškio vadovai skriejo gerokai greičiau, nei leidžiama.

„Mus ta mašina pralenkė – mes važiavome 100 kilometrų per valandą greičiu tai tikrai, tai jų greitis galėjo būti tikrai apie 130 ir daugiau, nes nuo mūsų automobilis tolo greitai“, – Baltijos TV žurnalistams sakė muitinėje dirbanti Zita Šnekutienė.

Už greičio viršijimą daugiau kaip 50 kilometrų per valandą vairuotojui atimamas pažymėjimas pusei metų.

Liudininkė sakė, kad važiavo pas vietos kleboną, kai juos aplenkė „Opel Vectra“. Važiuodama namo tarnybinį savivaldybės automobilį pamatė sudaužytą šalikelėje ir tolumoje žybsinčius į avarijos vietą skubančių gelbėtojų švyturėlius.

Kelio danga nelaimės vietoje nebuvo slidi – buvo matyti, kad vairuotojas tiesioje kelio atkarpoje staiga pasuko į kairę ir automobilis šonu nulėkė nuo kelio. Spėjama, kad tai atsitikti galėjo vairuotojui nukreipus dėmesį nuo kelio, pavyzdžiui iš rankų iškritus telefonui ir bandant jį surasti.

Policija apklausė savivaldybės darbuotojus, tačiau nė vienas iš jų negalėjo pasakyti, kur trečiadienį važiavo vadovai.

Per avariją nukentėjusio Vilkaviškio mero Algirdo Bagušinsko būklė sunki, tačiau stabili. Meras gydomas intensyviosios terapijos ir reanimacijos skyriuje.

Vilkaviškio rajono savivaldybės taryba sprendžia, kam suteikti vadovo įgaliojimus. Žuvusio vicemero ir savivaldybės administracijos direktoriaus laidotuvės vyks šeštadienį.


Šiame straipsnyje: avarijaVilkaviškis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių