Quantcast

Be šildymo likę vilniečiai kentė namuose, atlyginti žalą prašo vos 25

Dėl praėjusią savaitę ketvirtadienio rytą Vilniuje, šalia Lukiškių aikštės, trūkusio požeminio šildymo sistemos vamzdžio ir dingusio šildymo namuose į „Vilniaus energiją“ žalą atlyginti kreipėsi jau 25 vilniečiai.

Bendrovės atstovo spaudai Nerijaus Mikalajūno teigimu, kol kas dar sunku spręsti, kiek nuostolių „Vilniaus energija“ vilniečiams iš viso turės padengti. Apie tai bus galima spręsti savaitės pabaigoje.

„Šiuo metu dėl žalos atlyginimo kreipėsi 25 žmonės. Bendra atlygintina suma siekia apie 10 tūkst., litų. Kaip ten bebūtų, tikrai visus nuostolius be jokių išsisukinėjimų padengsime, kokia ta suma bebūtų“, - portalui diena.lt sakė N.Mikalajūnas.

Jo teigimu, daugiausiai kreipėsi viešbučiuose šaltą naktį dėl dingusio šildymo praleidusių vilniečių. Kai kurie žmonės už savus pinigus suskubo nusipirkti elektrinius šildytuvus, tad ir šiems įmonė žada padengti pirkimo išlaidas.

Panašu, kad daugelis šildymo nakčiai netekę vilniečių ryžosi kantriai kęsti savuose namuose ir į viešbučius nesikėlė. Šildytuvus taip pat nusipirkti spėjo tik retas. Įvykus avarijai „Vilniaus energija“ reigė, kad be šildymo vienu metu buvo likę beveik 150 namų.

Kaip sakė N.Mikalajūnas, į bendrovę kreipėsi ir viena Gedimino prospekto kavinių, kurios darbas esą taip pat sutriko įvykus šilumos sistemos vamzdžio avarijai.

„Vilniaus energijos“ atstovo teigimu, paraiškas atlyginti žalą bendrovė priiminės iki antradienio vakaro „Vilniaus energijos“ Klientų aptarnavimo centre Smolensko g. 12.

„Ir kavinių atstovai, ir šildytuvus pirkusieji turėtų suskubti kreiptis dėl žalos atlyginimo. Vėliau patirtus nuostolius dar bus galima patikslinti, tačiau pirmuosius reikia pateikti dabar“, - sakė pašnekovas.

Šilumos sistemos vamzdžio avarija sostinėje įvyko dėl itin didelių šalčių. Šilumos neturėjo 27 Ankštosios, Gedimo prospekto, Gynėjų, A. Goštauto, A. Jakšto, J. Jasinskio, Kaštonų, Kražių, J. Lelevelio, Lukiškių, Mečetės, Savickio, A. Tumėno, J. Tumo-Vaižganto, Vasario 16-osios, A. Vienuolio, Vilniaus gatvėse esantys pastatai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Melagiai

Melagiai portretas
nuolatos buvo sakyta kad prie zalio tilto niekas netruko o jie isleidineja termofikacini vandeni.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių