Quantcast

Tyrimas: JAV mėsoje knibždėte knibžda supervabalų

JAV vyriausybinių institucijų atliktas tyrimas parodė, kad daugumoje amerikietiškos mėsos knibžda antibiotikams atsparios bakterijos, pramintos supervabalais.

Kaip praneša „The New York Times“, daugiau nei pusėje tirtos kiaulienos bei maltos kalakutienos ir jautienos JAV  vyriausybinės institucijos aptiko antibiotikams atsparių bakterijų.

Pranešama, kad 2011-aisiais vykdant jungtinę programą JAV Maisto ir vaistų administracija, Žemės ūkio departamentas, Ligų kontrolės ir prevencijos centrai nustatė, kad tirtoje mėsoje bakterijų kiekis itin išaugo. Informuojama, kad mėsoje aptikta įvairių antibiotikams atsparių bakterijų, pavyzdžiui, E. coli, salmonelės ar kampilobakteriozę sukeliančios bakterijos.

„Statistika tikrai šokiruojanti. Ji priverčia susimąstyti apie gyvūnams skiriamus antibiotikus“, – tyrimo rezultatus komentuoja Dawn Undurraga, dietologė ir sveikos gyvensenos šalininkė.

„The New York Times“ pastebi, kad tyrimo rezultatai buvo publikuoti šių metų vasarį, tačiau pastebėti tik neseniai, organizacijai „Environmental Working Group“ paviešinus ataskaitą „Super-vabalai užgrobia Amerikos prekybos centrus“. Šią ataskaitą finansavo „Applegate“, įmonė prekiaujanti organiška, „natūralia“ mėsa.

Amerikos veterinarų organizacija – kurią finansuoja didžiosios JAV maisto įmonės, JAV ūkininkų ir fermerių aljansas bei veterinarijos farmacijos kompanijos – suskubo paneigti pasirodžiusią informaciją. Pasak šios institucijos, antibiotikai žemės ūkyje naudojami tam, kad gyvuliai būtų sveiki.

JAV Žemės ūkio departamento duomenimis, 80 proc. iš visų šalyje parduodamų antibiotikų yra naudojami šalies gyvulininkystės pramonėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vale

vale portretas
jei jav nesusitvarko tai ka mes valgom

supervabalas

supervabalas portretas
"supervabalas" - superbug verciasi i "superbacila". Pasikonsultiokit kita karta su kazkuo.

Julius

Julius portretas
Tai taip iseina kad uz tuos supervabalus moka kaip uz gera mesa ,o tos mesos nedaug ,nes vien vabalai.Atejo toks laikas ,valgom kirmeles,miegam su erkem ,reikia dormeo ,nieko sveiko nera ,bet kitaip nebus gyvenimas juda i prieky
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių