Quantcast

Trys minutės apie DNR – net ir labiausiai nekenčiantiems vadovėlių

Jei biologijos pamoką apie DNR vidurinėje mokykloje biologijos, ne bėda. Štai jums išsamus filmukas apie tai.

Filmuko užsakovas – BBC netrukus pristatysianti naują interneto svetainę „Knowledge & Learning“,  autoriai – Andrew Walsh irn Matthew Adams, animatorius – Londone veikianti studija „Territory“.

„Norėjome, kad jį žiūrėsianti auditorija pasijustų lyg vėl vartydama vadovėlių, tyrinėtų diagramas ir senąją mokslinę dokumentiką. Siekėme, kad filmukas primintų Carlo Sagano 13 serijų TV serialą „Cosmos: A Personal Voyage“ ir IBM filmą „Powers of Ten”. Dvigubai spiralei suteikėme formą, spalvas ir privertėme ją judėti“, - wired.co.uk  teigė studijos dizaineris ir animatorius Will Samuel.

Primename: DNR (deoksiribonukleorūgštis) susideda iš deoksiribonukleotidų, kurių pagrindinės yra keturios: adeninas (A), guaninas (G), citozinas (C) ir timinas (T). Nepamirškite, kad G visada jungiasi tik su C, o A tik su T. DNR grandinė – tai dviguba spiralė, kuri yra panaši į susuktas virvines kopėčias su daugybe pakopų.


BBC į naująjį tinklalapį sujungs visus šimtą savo įgyvendinamų projektų, tarp kurių yra „Bitesize“, „Food“, „Science“, History“ ir kt., skelbia creativereview.co.uk.


Šiame straipsnyje: DNR kodasanatomijabiologijaBBC

NAUJAUSI KOMENTARAI

nu b...t

nu b...t portretas
jūs gal su google translator tekstus verčiat?? arba lietuvių kalbos visai nemokat!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių