Quantcast

Tarp įtakingiausių pasaulyje mobiliojo sektoriaus asmenų – lietuvis

Didžiausio mobiliųjų programų ir žaidimų portalo „GetJar“ įkūrėjas bei vadovas Ilja Laurs pripažintas vienu iš 40-ies didžiausią įtaką pasaulio telekomunikacijų industrijai darančių asmenų. I. Laurs tapo pirmuoju lietuviu, patekusiu į šiuos telekomunikacijų naujienų ir tyrimų lyderio „Informa Telecoms & Media“ sudaromus sąrašus.

„GetJar“ vadovas atsidūrė šalia atstovų iš kitų garsių technologinių kompanijų, tokių kaip „Apple“, „Nokia“, „Blackberry“, „Google“, „Microsoft“, „Samsung“, „China Mobile“, „Facebook“ ir kitų.

„Patekti į šį prestižinį lyderių sąrašą - aukščiausio lygio įvertinimas. Jis liudija „GetJar“ pasaulinę sėkmę ir svarbų vaidmenį šiandieninėje telekomunikacijų rinkoje“, - sakė „GetJar“ vadovas - „Ne mažiau smagu, kad esame pirmoji lietuviško kapitalo įmonė, patekusi į šį lyderių sąrašą“.

Prieš ketverius metus sukurtas projektas „GetJar“ šiuo metu yra didžiausias nemokamų mobiliųjų žaidimų ir programų portalas pasaulyje. Čia yra sukaupta daugiau nei  50 tūkstančių mobiliųjų žaidimų ir programų, kuriomis galima praplėsti savo telefono funkcionalumą - įsidiegti naršykles, žodynus, el. pašto ar socialinių tinklų programas, pažangius matematinius skaičiuotuvus ir daug kitų. Portalo lankytojai iš 200 pasaulio šalių jau parsisiuntė aplikacijų daugiau kaip 500 mln. kartų.

Per pastaruosius metus „GetJar“ intensyviai plėtėsi ne tik siūlydama vartotojams vis daugiau mobiliųjų programų, bet ir kurdama mobiliųjų aplikacijų platinimo kanalus didžiausiems mobiliojo ryšio operatoriams „Vodafone“ (Didžioji Britanija), „3UK” (Didžioji Britanija), „Smart“ (Filipinai), „Maxis“, „Celcom“ (Malaizija) bei kitiems, taip pat telefonų gamintojams „Sony-Ericsson“ ir „Blackberry“. Šių metų pradžioje bendrovė pirmoji iš lietuviškų kompanijų įkūrė padalinį Silicio slėnyje - JAV Kalifornijos valstijoje esančiame pasauliniame inovacijų ir informacinių technologijų „lopšyje“.

Daugiau nei pusė „GetJar“ akcijų priklauso lietuvių investuotojams. Į bendrovę taip pat yra investavusi pasaulinė investicinė kompanija „Accel Partners“, kuri be kitų IT bendrovių, taip pat yra ir 15 mlrd. JAV dolerių vertės „Facebook“ kompanijos dalininke. „GetJar“ turi atstovybes Lietuvoje, Didžiojoje Britanijoje ir JAV.


Šiame straipsnyje: getjarIlja Laurs

NAUJAUSI KOMENTARAI

kaip

kaip  portretas
jam pasiseke dbr o dieve, tegul grauziasi nagus lietuviai dbr

Algis

Algis portretas
tikras lietuvis:). Ilja Laurs:). latvis, o ne lietuvis greiciau.

Domantas

Domantas portretas
Tikrai - dėl įmonės kapitalo, kaip ir viskas tvarkoje. Tebūnie tas kapitalas lietuviškas, bet pono Iljos Laurs tautybė tikrai kelia abejonių.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių