Quantcast

Socialiniai tinklai – didžiausias grėsmės šaltinis mažoms įmonėms

Iš visos galybės programų ir aplikacijų, įvairių tinklo resursų gausybės, kurią naudoja darbuotojai savo darbo vietose, didžiausią susirūpinimą mažų ir vidutinių kompanijų IT specialistams kelia socialiniai tinklai. Apie tai byloja kompanijos „Kaspersky Lab" atliktas tarptautinis tyrimas, kuriame dalyvavo kompanijos, turinčios mažiau nei 250 kompiuterių.

Remiantis gautais duomenimis, beveik pusė (49%) mažo ir vidutinio verslo kompanijų į socialinius tinklus žvelgia kaip į didžiausią grėsmės šaltinį kompanijos informacinei sistemai. Išorinių duomenų kaupiklių naudojimas – dar viena rimta grėsmė, kuri kelia nerimą tokių kompanijų IT specialistams: atskirų sistemų ir viso tinklo užkrėtimo grėsmę USB atmintinių ir išorinių kietų diskų pagalba paminėjo 46% respondentų. Didžiausių pavojų trejetuką užbaigia naršymas įvairiuose Interneto resursuose: 37% IT specialistų pažymi, jog neribota prieiga prie interneto puslapių žymiai padidina virusinių incidentų riziką kompanijos informacinėje sistemoje.

Norėdamos sumažinti informacinio saugumo pavojus ir padidinti darbuotojų produktyvumo lygį, daugelis kompanijų imasi dalinio (o kartais net ir visiško) prieigos prie tam tikrų programų ar Interneto resursų ribojimo. Štai net 60% apklaustų kompanijų draudžia prieigą prie socialinių tinklų, 69% – prie Internetinių žaidimų, 52% interneto puslapių, kurie skirti failų dalinimuisi.


Šiame straipsnyje: socialiniai tinklai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Valys

Valys portretas
Tai žinoma, darbo metu reikia dirbti, o ne dalintis žaidimų failais. Ne tik mažose bendrovėse, bet ir didžiosiose.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių