Quantcast

Niujorke nugaišo į krantą išmestas stambus banginis

Nykstančios rūšies banginis, išmestas į krantą Niujorko mieste, nugaišo ketvirtadienį, nors visą dieną mėginama išgelbėti išsekusį 18 metrų ilgio finvalą, liejant ant jo vandenį.

„Esame įvykio vietoje, o banginis užgeso“, - Riverhedo jūrų tyrimo ir apsaugos fondo direktorius Robertas DiGiovanni sakė naujienų agentūrai AFP.

Finvalai yra antri didžiausi gyvūnai pasaulyje po žydrojo banginio. Vienas iš jų buvo rastas išmestas į krantą trečiadienį paryčiais Brizi Pointo rajone Kvinse.

Policija ir ugniagesiai pradėjo lieti ant banginio vandenį, kad šis neperkaistų ir liktų gyvas, kol juo pasirūpins specialistai.

Nacionalinės jūrinių žuvų išteklių tarnybos specialistė Mendy Garron trečiadienį sakė AFP, kad finvalo likimas daug vilčių neteikia, nes gyvūnas „išties išsekęs“.

Atlikus palaikų tyrimą, kitu dideliu iššūkiu taps pastangos „pašalinti maitą“, M.Gerron aiškino ketvirtadienį.

„Reikia daug sunkiosios įrangos ... Dabar dirbama šiuo klausimu, - sakė ji. - Ieškoma ... vietos, kur jį būtų galima užkasti arba sąvartyno, kuris galėtų priimti minkštuosius audinius.“

Suaugę finvalai užauga iki 27 metrų ilgio ir gali sverti iki 70 tonų. Šie banginiai paplitę visuose vandenynuose ir ir gali gyventi iki 100 metų.

Kaip nurodo Long Ailende įsikūręs Riverhedo fondas, vandenyse prie Niujorko buvo pastebėti bent 25 rūšių banginiai ir delfinai.


Šiame straipsnyje: banginiskrantasGyvūnai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių