Quantcast

Neverbalinio teatro dienos mažiausiems

Mažiausi kauniečiai kviečiami žiūrėti šokio spektaklį ir dalyvauti jame.

Gegužės 27-28 dienomis Kauno valstybiniame dramos teatre vyks neverbalinio teatro dienos, skirtos patiems mažiausiems žiūrovams. Svečiuose - „Dansstationen" iš Švedijos ir lietuvių „db projektai".

Švedų „Dansstationen" teatro choreografai pakvies 12-18 mėnesių amžiaus jau vaikščioti pramokusius, tačiau dar nekalbančius kūdikius į teatro Mažųjų salių kiemelyje pastatytą palapinę. Mažiausiems žiųrovams ir jų tėveliams bus parodytas šokio spektakliukas „Ugli bugli" (choreografai - Tomas Morrisas ir Guy Dartnellas).

Spektaklio metu vaikai laisvai juda palapinėje, o specialiai parengti šiuolaikinio šokio atlikėjai atkartoja vaikų judesius, garsus ir reakcijas. Kuriamas žaismingas šokis kviečia iš naujo patirti atvirą atradimams vaiko pasaulį.

Lietuvių kūrėjai šiuolaikinio šokio spektaklį 3-9 metų amžiaus vaikams „O kas čia?" pirmą kartą pristatė 2007 metais. „O kas čia?" - tai klausimas, kurį dažniausiai pateikia maži vaikai, pažindami aplinką, kitus ir save. Judesio, šokio kalba į jį bando atsakyti jaunos choreografės Sigita Mikalauskaitė ir Indrė Pačėsaitė bei šokėjai Giedrė Subotinaitė ir Donatas Bakėjus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių