Quantcast

„Nereikalingi žmonės" – geriausiai žinomas lietuviškas filmas

Iš pastarojo meto lietuviškų kino filmų Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos žiūrovai geriausiai žino M.Martinsons režisuotą dramą „Nereikalingi žmonės", tuo tarpu iki tyrimo pabaigos dar nepradėtą rodyti lietuvišką komediją „5 dienų avantiūra" žinojo net ketvirtadalis visų apklaustųjų, rodo bendrovės „Baltijos tyrimai" atlikta apklausa.

2008 metais  sukurtą filmą „Nereikalingi žmonės" žino beveik visi (97 proc.) apklausti didmiesčių gyventojai.

Tyrimo duomenimis, kiek mažiau (64 proc.) Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos žiūrovų yra girdėję apie G.Beinoriūtės filmą „Balkonas".  Daugiau nei pusė (52 proc.) apklaustųjų žino K.Buožytės režisuotą filmą „Kolekcionierė" ir penktadalis (21 proc.) - V.V. Landsbergio filmą „Kai aš buvau partizanas".

Apie pradedamą rodyti lietuvišką komediją „5 dienų avantiūra", režisuotą Ž.Povilaičio, žino ketvirtadalis (27 proc.) apklaustųjų, kiek dažniau apie jį yra girdėję 15-24 metų amžiaus didmiesčių gyventojai. Daugiau nei pusė (53 proc.) apklaustųjų, jei būtų galimybė, norėtų  pažiūrėti šią naują lietuvišką komediją.

Kaip parodė apklausa, komediją „5 dienų avantiūra" ketina pažiūrėti kas dešimtas (11 proc.) 15 - 49 metų Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos gyventojas, o dar 43 proc. yra linkę jį pamatyti, nors dar nėra tikri, ar tam turės laiko.

15-49 metų Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos gyventojų apklausa atlikta šių metų gruodžio 8-10 dienomis.


Šiame straipsnyje: nereikalingi žmonės

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių