Quantcast

Lietuvos tūkstantmečiui – istorinių romanų rinkinys

Negausią Lietuvos istorinę grožinę literatūrą papildė unikalus knygų apie garsiausius mūsų šalies valdovus rinkinys „Lietuvos istorija romanuose".

Lietuvos tūkstantmečio paminėjimo proga leidyklos „Eugrimas" išleistą rašytojo Jono Užurkos rinkinį sudaro trys knygos: „Gediminas - nevainikuotas karalius", „Mindaugas: karališkasis kraujas" ir „Vytautas Didysis: nuo bėglio iki monarcho".

Apie 100 litų kainuojančios knygos pažymėtos oficialiu Lietuvos vardo tūkstantmečio minėjimo ženklu ir sudėtos į prabangiai pagamintą dėklą. Rinkinio autorius šiai savo kūrybinei idėjai įgyvendinti skyrė aštuonerius metus.

„Mūsų tautos istorija turi gilias tautiškumo ir valstybingumo šaknis. Akivaizdu, kad šiandien literatūroje dar nėra visapusiškai įvertinama ir vaizduojama mūsų garbinga praeitis", - teigia knygų autorius J.Užurka.

Jo knyga „Gediminas - nevainikuotas karalius" Lietuvos tūkstantmečio minėjimo direkcijos buvo pripažinta istorinio romano konkurso nugalėtoja.

Rašytojas Petras Šatkus pabrėžia, kad J.Užurkos romanai atskleidžia ne vien istorinius faktus ar lig šiol nežinotus įvykius.

„Meniškai per aplinką, buitį, dialogus, pasitelkus savitą kompozicinį stilių bei intrigą, atskleidžiamas istorinių asmenybių, krašto valdovų, didžiųjų politikų charakteriai", - sako P.Šatkus.

Pasak J.Užurkos, jo romanai skirti visiems, kurie domisi praeitimi, stengiasi suvokti jos įtaką dabartiniam mūsų gyvenimui.


Šiame straipsnyje: tūkstantmetisknygosužurka

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių