Quantcast

Kur išvykstant ilgam laikui palikti kates?

Išvykdami kelioms dienoms iš namų per daug nesukate galvos ir savo mylimą murklę paliekate „šeimininkauti“ namuose. Keli dubenėliai pašaro ir švaraus vandens, didelė kraiko dėžė, na, ir dar gero kaimyno vizitai – viskas, ko reikia augintinei, savaitgaliui likusiai be šeiminikų. O ką daryti, jei tenka išvykti ilgesniam laikui? 

Tokiu atveju dauguma mylimą katę prižiūtėti palieka giminėms ar draugams. Žinoma, pastariesiems kasdien važinėti į Jūsų namus nėra patogu, tad kur kas paprastesnis variantas augintinę laikinai apgyvendinti laikinų globėjų namuose. Tik ar tai tikrai geriausias sumanymas? Toks trumpalaikis murklės „pasisvečiavimas“ jūsų draugų/giminių namuose gali virsti tikru košmaru tiek gyvūnui, tiek ir jo laikiniems šeimininkams. 

Katės – itin jautrūs gyvūnai

Katės yra labai jautrūs augintiniai, kuriems pats baisiausias dalykas yra pokyčiai. Miauksės mėgsta pastovumą, kasdienę rutiną – tai joms suteikia saugumo ir pastovumo jausmą. Bet kokios, net ir pačios menkiausios permainos – tai gali tik naujas baldas namuose (ką jau kalbėti apie gyvenamosios vietos pakeitimą)- joms sukelia įtampą. Nauji dalykai katėms asocijuojasi su jų mažo pasaulėlio griovimu. Šie gyvūnai mėgsta gyventi pagal seniai nusistovėjusią ir jiems puikiai žinomą tavrką – taip jie jaučiasi galintys kontroliuoti savo pasaulėlį. Katės į supančią aplinką žiūri visiškai kitaip nei mes, žmonės. Joms pasaulis prasideda ir baigiasi ties namų slenksčiu  - apie jokį kitą nėra net minties. Taigi suprantama, kad murklės nori išsaugoti tą mažą jaukų pasaulėlį, kurį taip gerai pažįsta, ir kurio šeimininkės jaučiasi esą. 

Kas nutiko?! Anksčiau ji to niekada nedarė...

Katė, patirdama stresą, gali pradėti elgtis destruktyviai. Sunerimusi ar jausdama liūdesį ji visaip bandys atkreipti žmonių dėmesį, bandydama parodyti savo jausmus ir ieškodama pagalbos. Dažniausiai katės tai daro šeimininkui ne pačiais maloniausiais būdais – drasko baldus, ne vietoje pridergia ar sumąsto kokių kitų niekšybių. Tokiu atveju šeimininkai stebisi, kodėl katė pradėjo šitaip elgtis, juk anksčiau to nepasitaikydavo. Žmonės stebisi, o katėms tai visiškai natūralus būdas išreikšti jausmus. Taigi jei savo murklę kuriam laikui apgyvendinsite draugų namuose, ji, patirdama didelį stresą, jiems gali prikrėsti įvairių išdaigų. Tokiu atveju jūsų augintinės vizitas laikiniems globėjams gali virsti tikru pragaru. Ne ką geriau jausis ir pats gyvūnas. Juo labiau, kad didelis stresas gyvūnui gali lemti ir sveikatos sutrikimus. 

Geriausia augintinį patikėti profesionalams

Jei norite, kad ir katė, ir draugai Jūsų atostogų ar kitų išvykų metu būtų laimingi, verčiau patikėkite savo augintinę profesionalams. Kauno rajone nuo 2010 m.veikia modernus „Baltijos kinologijos centro“ gyvūnų viešbutis, priimantis ne tik šunis, bet ir kitus augintinius – tarp jų ir kates. Čia net ir pati įnoringiausia katytė jausis saugi ir laiminga.


Šiame gyvūnų viešbutyje dirba profesionalai, turintys ilgametę darbo patirtį. Esant reikalui Jūsų mylimą augintinę prižiūrės ir veterinarijos specialistai – viešbutyje nuolat vykdoma gyvūnų sveikatingumo kontrolė ir esant būtinybei suteikiama kvalifikuota veterinarinė pagalba. 

„Baltijos kinologijos centro“ gyvūnų viešbutis teikia ir įvairias papildomas paslaugas. Vizito metu Jūsų katė galės pasidžiaugti ir grožio procedūromis – galite užsisakyti jos maudymą, šukavimą, kirpimą – atsiimsite tikrą gražuolę. Taip pat savo mylimą augintinę galite apgyvendinti VIP patalpose – jose turėsite galimybę įrengti interjerą taip, kaip Jums labiausiai patinka, sukurti aplinką artimą namams – katė patirs dar mažiau streso. 

„Baltijos kinologijos centro“ gyvūnų viešbutyje klientams suteikiama viskas, kas geriausia – šildomos, modernios patalpos, profesionalus pašaras ir jo priedai (jei Jūsų katė tikrai išranki, galite palikti ir savo pašarą), visapusiška veterinarinė ir higienos kontrolė, kvalifikuoto personalo priežiūra.

Nesvarbu, kiek laiko Jūsų murkliukė praleis „Baltijos kinologijos centro“ gyvūnų viešbutyje, čia ji jausis prižiūrėta ir mylima. Gyvūnų prižiūrėtojai stebės Jūsų augintinės elgeseną ir stengsis sukurti kuo palankesnę jai atmosferą. 

Reiktų pabrėžti, kad šis Kauno rajone esantis gyvūnų viešbutis yra pasiruošęs priimti svečius ne tik iš Kauno, bet ir iš kitų miestų ir miestelių. Jei neturite savo transporto, kuriuo galėtumėte atvežti savo katę į viešbutį, tuo pasirūpins pats „Baltijos kinologijos centras“. Šiam tikslui įdarbinti gyvūnų vežėjai, turintys specializuotą transportą ir LR VMVT išduotą specialų leidimą gyvūnų pervežimui, kurie paims ir perveš jūsų augintinį tiesiai iš jūsų namų į viešbutį ar atgal jums patogiu metu.

Viešbutyje savo augintinį ilgesniam laikotarpiui galėsite palikti išvykstant atostogauti, į komandiruotę, švenčių dienomis ar savaitgaliui. Taip pat jūsų patogumui veikia ir dienos stacionaras, kur savo augintinį galėsite palikti kelioms valandoms ar visai dienai. 

Atsižvelgiant į jūsų pageidavimus ir poreikius kiekvienam viešbučio ar dienos stacionaro gyventojui suteikiamas išskirtinis dėmesys. 

„Baltijos kinologijos centro" gyvūnų viešbutis priima visus  smulkius augintinius - ne tik kates, šunis, bet ir triušiukus, paukščiukus, šeškus, žiurkėnus ir t.t.  Atostogų metu jauskitės visiškai laisvai! Išvykę ir palikę mylimą murklę profesionalų priežiūrai galėsite jaustis visiškai ramūs.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Reklama

Reklama portretas
blogai kai katei pasikeicia gyvenama vieta,o tai kaip cia suprast,tai irgi pasikeis aplinka ,zmones

rj

rj portretas
ir kiek tas malonumas kainuoja????????????

nesamone

nesamone portretas
Geriausia kate palikti namie, o paprasyti draugu ar artimuju, kad ateitu jos aplankyti ir priziureti.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių