Quantcast

Ką „Facebook“ žino apie jus? Turite teisę paklausti

Prieš kelis mėnesius Austrijos teisės studentas Maxas Schremsas užklausė „Facebook“ visos apie jį turimos informacijos. Visi Europos gyventojai turi tokią teisę, nes „Facebook“ yra įsikūręs Dubline, Airijoje. Po kurio laiko M.Schremsas iš kompanijos gavo 1222 pdf. failus, įrašytus į kompaktinį diską.

Vaikinas buvo nustebintas, kiek daug apie jį ir jo draugus turi sukaupę informacijos „Facebook“ socialinis tinklas. M.Schremsą nustebino ir tai, kiek „Facebook“ pamena apie jo veiksmus.

Vaikino parašytos žinutės, sukauptos „Facebook“, vieną dieną gali sudominti policiją, reklamos užsakovus ar programišius.

„Facebook“ laiko parašytas žinutes net ir po to, kai vartotojas jas ištrina.

Austras kompaktiniame diske rado informacijos apie savo draugę Lisą. Apie ją informacijos surinkta net daugiau, nes mergina išmaniuoju telefonu fotografuodavo ir nuotraukas talpino socialiniame tinkle.

A.Schremsas pasiskundė Airijos duomenų apsaugos komisijai dėl jo asmeninės informacijos saugojimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gedas

Gedas portretas
Galiu tik pasakyt, kad tas Maxas Schremsas yra asilas su blekinem ausim, kaltina facebooka uz tai, kad jie zino, ka jis yra parases ar padare. Nepublikuok ir nezinos! Tai tegu pats pasako savo raugei, kad turejo intymiu santykiu su drauges sesere, ir po to kaltina drauge uz tai, kad ji tai zino. Debilas totalus

zinovas

zinovas portretas
viskas labai paprastas, facebookas apie tave žino tiek, kiek pats skelbi ..
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių