Quantcast

„IBM“: paskambinti žmogui užteks apie jį pagalvoti

„Apple“, „Google“ ir „Microsoft“ jau tyrinėja balsu ar kūno judesiais valdomų įrenginių galimybes. Tačiau „IBM“ mano, kad šie technologijų kūrėjai žiūri per primityviai ir spėja, kad po penkerių metų prekyboje jau bus protu kontroliuojami kompiuteriai.

„Minčių skaitymas jau daugelį metų buvo fantastikos mėgėjų siekiamybė, tačiau greitai jų svajonė gali tapti realybe“, - kalba „IBM“ atstovas. Įmonė šiuo metu dirba prie išmaniųjų telefonų ir kompiuterių technologijos, kuri leis „paskambinti žmogui, vos apie jį pagalvojus“.

Kompanija savo kasmetiniame pranešime taip pat spėja, kad 2016 nebebus naudojami slaptažodžiai. Vietoj jų bus įvesti biometriniai skaitytuvai, kurie veiks „skaitydami“ žmogaus asmeninius faktus.

Kaip teigia „Daily Mail“, šie spėjimai jau dabar yra realybė. Primityvūs mintimis kontroliuojami prietaisai jau dabar naudojami kai kuriuose žaidimuose.

Žurnalistai teigia, kad labiau tikėtinas kompiuterių atsiradimas, kurie bus valdomi žvilgsniu nei mintimis.

„IMB“ spėjimas apie slaptažodžių išnykimą taip pat gali daug greičiau tapti realybe. „Microsoft“ jau pranešė, kad nauja „Windows“ versija – „Windows 8“ siūlys „grafinį“ būdą kompiuteriui užrakinti. Vietoj raidžių ar skaičių sekos įsiminimo vartotojams reikės apvesti mamos veidą nuotraukoje ar pažymėti geriausią draugą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių