Quantcast

Europiečių naudojimosi internetu ir išmaniaisiais telefonais įpročiai

Penktadienį analitikos bendrovė „comScore“ publikavo savo tyrimo, kurio metu bandė išsiaiškinti europiečių naudojimosi internetu tendencijas, rezultatus.

Tyrimo metu išsiaiškinta, kad visoje Europoje internetu naudojasi 408,3 milijonai vartotojų, iš jų daugiausiai yra rusų tautybės (61,3 mln.). Tačiau, kad ir kaip įspūdingai atrodytų šie skaičiai, Europa anaiptol nėra labiausiai internetu besinaudojantis regionas. Azijos ir Ramiojo vandenyno regiono populiacija yra gerokai didesnės už Europos. Natūralu, kad ir interneto vartotojų ten yra daugiau – 637 milijonai. Deja, bet artimiausiu metu Europa pagal šį faktorių ko gero neaplenks savo konkurentės, nes jų abiejų interneto populiacija pastaruoju metu augo vienodai – maždaug 7 procentais per metus.

Pateikiame jums įdomiausius faktus, kurie buvo išsiaiškinti tyrimo metu:

Viso pasaulio internautų internete praleisto laiko vidurkis yra 24,7 valandos per mėnesį. Europiečiai praleidžia kiek daugiau – 26,9 valandas, o amerikiečiai – 42,8.

Imant amžiaus intervalus nuo 15 iki 44 metų, beveik visi šiai amžiaus grupei priklausantys asmenys internetu naudojasi panašiais kiekiais. Internautų aktyvumas sumažėja sulaukus 45 ir daugiau metų.

51 proc. interneto vartotojų Europoje yra vyrai, likusi dalis – moterys.

Sparčiausiai internautų skaičius didėja Italijoje (+17 proc.) ir Rusijoje (+15 proc.).

Tyrimo metu buvo išskirtas penketukas valstybių, labiausiai besinaudojančių išmaniaisiais telefonais. Penketukui priklauso: Vokietija, Didžioji Britanija, Italija, Prancūzija, Ispanija. Visos jos kartu sudėjus turi 241 milijoną išmaniųjų telefonų savininkų.

Populiariausi Europoje yra „Samsung“ telefonai (32 proc.), kiek mažiau populiarūs yra „Apple“ (21 proc.) ir „Nokia“ (16 proc.).

2012-aisiais 75 proc. iš visų parduotų naujų telefonų buvo išmanūs.

Daugiausiai savo laiko europiečiai leidžia socialiniuose tinklalapiuose – maždaug po 6,7 valandas per mėnesį.

Darbo skelbimų portalai yra didžiausią paklausą įgaunantys tinklalapiai Europoje.

Daugiausiai Europos internautai lankosi „Google“ priklausančiuose tinklalapiuose, tačiau nuo šių labai nedaug atsilieka socialinis tinklalapis „Facebook“ ir „Microsoft“ tinklalapiai.

Ką europiečiai daro su savo išmaniaisiais telefonais (pradedame nuo populiariausio veiksmo ir keliaujam link mažiausiai populiaraus): tikrinasi elektroninį paštą, ieško orų prognozių, naršo socialiniuose tinklalapiuose, naudojasi realaus laiko žinučių siuntimo tarnybomis, naudojasi paieška internete, skaito naujienas, tyrinėja žemėlapius, ieško informacijos apie sportą, tikrinasi darbinį elektroninį paštą, žiūri nuotraukas ir vaizdo įrašus.

Dienos metu europiečiai yra linkę naudotis nešiojamais arba stacionariais kompiuteriais, tačiau ryte ir vakare (maždaug nuo 19 valandos) šiuos nukonkuruoja telefonai ir planšetiniai kompiuteriai.

Lyginant su 2011-aisiais, 2012-ais metais vaizdo įrašų peržiūrų skaičius pasinaudojant išmaniuoju telefonu išaugo 162 procentais.

Lyginant šalis pagal tai, kas dažniausiai naudojasi internetinės paieškos portalais, Turkija yra neabejotina lyderė. Vidutinis turkas gruodžio mėnesį ieškojo 242,7 frazių internete. Visos Europos vidurkis – 138,4 užklausos paieškoje per mėnesį.

86 proc. europiečių paieškai naudoja „Google“ sistemą. Antroje vietoje yra Rusijoje ganėtinai populiari „Yandex“ paieška (10 proc.). Visos kitos paieškos sistemos išsidalijo likusius 4 procentus.

Aštuoni iš dešimties europiečių nuolat skaito naujienas internete. Daugiausiai laiko skaitydami praleidžia asmenys nuo 55 metų. Mažėjant amžiui trumpėja ir naujienų portaluose praleidžiamas laikas.

Populiariausios parduotuvės internete europiečiams yra „Amazon“, „Apple“ ir vokiečių parduotuvė „Otto“.

Internetine bankininkyste labiausiai linkę naudotis olandai (66 proc.), kiek mažiau prancūzai (60 proc.) ir suomiai (56,4 proc.). Įdomu tai, kad bene mažiausiai internetine bankininkyste naudojasi šveicarai (18,8 proc.), kurie nuo seno garsėja savo bankinėmis sistemomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių