Quantcast

Dėl vandenilio nuotėkio erdvėlaivio „Discovery“ startas vėl atidėtas

Aptikus vandenilio nuotėkį iš išorinio degalų bako privertė NASA atidėti "Discovery" startą - jau penktą kartą atidėtas erdvėlaivio paskutinis skrydis į Tarptautinę kosmoso stotį (TKS).

Misijos vadybininkai ketina vėliau šią dieną susirinkti ir nustatyti kitą starto datą, pranešė JAV kosmoso tyrimų agentūra po virtinės atidėliojimų dėl nepalankių orų ar techninių sutrikimų.

Abejojama, kad NASA galės pasinaudoti sekmadienį būsiančiu palankiu startui laiku. Kitas "langas" atsivers gruodžio 1 dieną ir bus atviras tik kelias dienas.

Nuotėkis buvo pastebėtas praėjus dviem valandoms nuo išorinio degalų bako užpildymo skystu vandeniliu pradžios, kad erdvėlaivis galėtų startuoti 15 val. 04 min. vietos (21 val. 04 min. Lietuvos) laiku.

Pasak NASA, vandenilio nuotėkis aptiktas "toje vietoje, kur prie išorinio bako jungiamas 17 colių vamzdis dujiniam vandeniliui tiekti į degimo kamerą".

Liūtis sutrukdė erdvėlaiviui startuoti ketvirtadienį, kai jau buvo pašalinti elektros sistemos gedimai, dėl kurių teko tris kartus atidėlioti "Discovery" startą.


Šiame straipsnyje: erdvėlaivis Discoverydiscovery

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių