Quantcast

D. Britanijos švietimo sekretorius: mokyklos turi būti kaip darbo vieta

Remiantis ketvirtadienį paskelbtais planais, Didžiojoje Britanijoje vaikai mokyklose turėtų praleisti 9 valandas, kad tinkamai išmoktų anglų kalbos, matematikos ir pramoktų kokio nors amato, rašo britų dienraštis „The Daily Telegraph“.

Numatoma, kad dešimtys tūkstančių vaikų nuo 14 metų amžiaus bus siunčiami į koledžus ir naujai įkurtus technikumus, kur praleis „darbo valandas“ ir per metus pamokas lankys vieną savaitę ilgiau, teigiama vyriausybės planuose. Juose taip pat pabrėžiama, kad daugiau profesionalų ir verslo atstovų turėtų mokyklose dėstyti profesinio pasirengimo kursus, o kompanijoms turėtų būti mokama už tai, kad jos išleidžia savo stažuotojus į paskaitas.

Tokiais planais Britanijos valdžia ketina lopyti jaunimo žinių spragas. Neseniai paskelbti duomenys atskleidė, kad valstybines mokyklas baigiantys jaunuoliai prastai skaito, rašo ir skaičiuoja. Daugiau nei pusė šešiolikmečių pagrindinę mokyklą Anglijoje baigia neturėdami minimalaus balo už anglų kalbą ir matematiką. Vėliau tokie jaunuoliai lanko, valdžios teigimu, „niekur nevedančius“ profesinius kursus.

Britanijos švietimo reikalų sekretorius Maiklas Gavas (Michael Gove) sako, kad, remiantis valdžios planais, ketinama atsisakyti daugelio su darbu susijusių kvalifikacijų, o vietoj jų įvesti sistemą, kurioje svaresnį žodį turėtų darbdaviai. Numatoma steigti verslo remiamus naujus universitetinius technikos koledžus, kurie rengtų naujas mechanikų, statybininkų ir santechnikų kartas. Vaikai tokiose mokyklose mokytųsi nuo 14 metų. Čia per dieną jie praleistų 9 valandas, arba 40 valandų per savaitę.


Šiame straipsnyje: švietimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Valeikis

Valeikis portretas
Gink Dieve, nepradėkim sekti britų pavyzdžiu. Tarpukario Lietuvoje gimnazijose buvo ne daugiau 5 - 6 pamokų kasdien. Ir abiturientai buvo paruošiami aukštajam mokslui arba eilinio tarnautojo darbui. Nepaverskim mokyklos į kolchozą, kai vaikas neturi galimybės susikaupti namuose ir išmokti pamokas.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių