Quantcast

Baltimorėje ieškoma vietos F.Zappos paminklui

Fotomenininko Sauliaus Paukščio suburta iniciatyvinė grupė siekia pastatyti Franko Zappos paminklo tikslią kopiją jo gimtajame Baltimorės mieste (JAV).

Baltimorėje ši iniciatyva sutikta palankiai. Šiuo metu mieste ieškoma tinkamiausia vieta dovanai. Tuo tarpu biusto kopija laikinai pastatyta Baltimorės JAV Kultūros centro kieme.

Paminklas Vilniuje žymiam roko ir šiuolaikinės muzikos novatoriui F.Zappai kol kas yra vienintelis toks visame pasaulyje. Sostinėje iškilusio paminklo idėjos autoriai yra grupė entuziastų, pasivadinusių „Franko Zappos gerbėjų klubu".

Biusto autorius - Konstantinas Bogdanas, architektas - Valdas Ozarinskas.

2007-ųjų gegužę po rekonstrukcijos F.Zappos paminklinis biustas buvo užkeltas ant postamento į senąją vietą sostinės K.Kalinausko gatvės skverelyje. Rekonstrukcijos metu buvo atlikta ir biusto kopija - vasarą išlieta biusto bronzinė versija.

Šių metų gruodžio 21 dieną F.Zappai būtų sukakę 68-eri (1940-1993). Ta proga Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje bus pristatyta F.Zappos simfoninės muzikos koncertinė programa. Koncertas įvyks gruodžio 20 dieną.

F.Zappa buvo vienas garsiausių XX a. amerikiečių menininkų. Jis kūrė daug ir įvairios muzikos. Be satyrinių roko baladžių, virtuoziškų kompozicijų gitarai ir roko ansambliams jis yra sukūręs ir simfoninės muzikos.

Kūrėjo muziką atliks styginių kvintetas „Intermezzo" (vad. Lionius Treikauskas), taip pat dalyvaus solistai Andrius Kulikauskas, Valerijus Ramoška, Danielius Praspaliauskis, Vytautas Mikeliūnas. Koncerto programoje skambės apie 15 kūrinių.


Šiame straipsnyje: zappa

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių