Quantcast

Aukštesni vyrai uždirba daugiau

Aukštas ūgis gali būti tiesiogiai susijęs su vyro pinigine, paskelbė australų mokslininkai. Jie tvirtina, kad penki papildomi ūgio centimetrai yra verti maždaug 950 Australijos dolerių (1806 litų) papildomų metinių pajamų.

Australijos nacionalinio universiteto ekonomistai tyrė suaugusių australų uždarbį ir nustatė, kad, pavyzdžiui, žmogaus antsvoris jo gaunamam uždarbiui neturi jokios reikšmės, užtat gana reikšmingas šiuo požiūriu yra žmonių, bent jau vyrų, ūgis.

Tyrime dalyvavusių stipriosios lyties atstovų ūgis sudarė 177,4 cm. Duomenys rodo, kad jei vyro ūgis yra 183 cm, jis gali tikėtis uždirbti 1,5 proc. daugiau. Tai vidutiniškai sudaro 950 Australijos dolerių per metus.

„Naudodami visos šalies suaugusiems australams tipiško mėginio duomenis nustatėme, kad aukštesni žmonės uždirba daugiau ir kad labiausiai šis poveikis pasireiškia vyrams“, - pranešime apie tyrimo išvadas nurodė ekonomistas Andrew Leigh.

„Šis rezultatas išlieka ir su virtine kitų veiksnių, kurie veikia uždarbį, tokių kaip amžius, rasė, šeiminė padėtis, patirtis ir išsilavinimas. Tačiau mes nustatėme, kad ūgio poveikis moterų uždarbiui yra mažesnis nei vyrų uždarbiui ir statistiškai nereikšmingas“, - nurodė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Susirupines

Susirupines portretas
Rado ka tirti.... Geriau vaistu ieskotumet nuo vezio

p

p portretas
Vejai arba pas mus tai netaikoma, o geriau uzdirba visokie gomikai ypac jei vadovas is ju tarpo.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių