Quantcast

Vyriausybės atstovė sustabdė valdžios sprendimą dėl seniūnijų

Vyriausybės atstovė Vilniaus apskrityje stabdo trečiadienį sostinės tarybos priimtą sprendimą naikinti didžiąją dalį miesto seniūnijų.

Vyriausybės atstovo Vilniaus apskrityje funkcijas laikinai atliekanti Vyriausybės atstovė Kauno apskrityje Rasa Noreikienė nusprendė stabdyti šį sprendimą, nes juo galėjo būti pažeistas viešasis interesas, pranešė Vyriausybės atstovo Vilniaus apskrityje tarnyba.

Vyriausybės atstovės teigimu, prieš priimdama sprendimą dėl seniūnijų panaikinimo savivaldybė turėjo atsiklausti gyventojų nuomonės. To nepadarius, anot jos, grubiai pažeista ir Vietos savivaldos įstatymo nuostata, kad savivaldybės taryba gali priimti sprendimus dėl seniūnijų panaikinimo, jų skaičiaus nustatymo tik įvertinusi gyventojų nuomonę, ir gyventojų teisė reikšti nuomonę.

„Priėmus stabdomą aktą buvo pažeisti ir pagrindiniai Vietos savivaldos įstatyme nustatyti atsakingumo savivaldybės bendruomenei, savivaldybės gyventojų dalyvavimo tvarkant viešuosius savivaldybės reikalus, veiklos skaidrumo, viešumo ir reagavimo į savivaldybės gyventojų nuomonę, žmogaus teisių ir laisvių užtikrinimo ir gerbimo principai“, - teigiama pranešime.

Anot pranešimo, potvarkis dėl savivaldybės tarybos sprendimo sustabdymo galios tol, kol Vilniaus miesto savivaldybės taryba pati panaikins sustabdytą sprendimą arba kol teismas nuspręs dėl pareiškimo ar ieškinio užtikrinimo priemonių.

Trečiadienį miesto taryba pritarė sostinės mero Artūro Zuoko siūlymui didžiąją dalį miesto seniūnijų pertvarkyti į savivaldybės administracijos biurus ir labiau centralizuoti.

Pagal sprendimą, vietoj dabar mieste esančios 21 seniūnijos nuo balandžio 1-osios liks 16 savivaldybės administracijos padalinių, iš jų didžioji dalis - 11 - turės ne seniūnijos, o administracijos biuro statusą. Dauguma dabartinių seniūnijų bus performuotos į biurus jų nejungiant, tuo metu Vilniaus centre esančios keturios seniūnijos bus sujungtos į vieną biurą.
Miesto pakraščiuose liks penkios seniūnijos: Naujininkų, Grigiškių, Naujosios Vilnios, Panerių ir Verkių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Visuomenė

Visuomenė portretas
Vietos valdžios organas neatitinka kalbos normos reikalavimų. Žodis "seniūnas" jau seniai pašalintas iš aktyvios kalbos žodyno, todėl trūksta susikalbėjimo gyvybiškai svarbiuose reikaluose. Vietinė valdžia turi būti visapusiškai pasirengusi vykdyti funkcijas: darbo, buities, kultūros, paslaugų ir kt. srityse.

vilnietis

vilnietis portretas
Tai šaunuolė,kad sustabdė. Gal gi ponams vieną kartą dašus, kad reikėtų ir vilniečių pasiklausti, kokia jų nuomonė, o ne vien tik jų, kuri ir taip aiški - daryk reorganizacijas ir sodink savus, o ypač prieš rinkimus...

aAlgirdas

aAlgirdas portretas
ko gero teisingesnio sprendimo būti negali. Nuostabu
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių