Quantcast

“Vyno dienose” ažiotažas dėl egzotinio gėrimo

Šeštadienį Šiuolaikinio meno centre savo darbą baigia „Vyno dienos 2011“. Visi turintis laiko iki 20 valandos gali susipažinti su čekų vyndariais ar paragauti seniausiu pasaulyje vadinamu armėnišku vynu.

„Vyno žurnalo“ vykdomoji redaktorė Jūratė Sprindžiūnaitė tikino, kad šiųmetė jau septintoji paroda pasiekė visus užsibrėžtus tikslus. Renginio dalyviai turėjo progos išbandyti ir jau tradicinių gėrimų, ir susipažinti su iki šill Lietuvoje nematytais gamintojais. „Yra nuolatiniai renginio dalyviai, bet yra ir visiškai naujų dalyvių. Pas mus pirmąkart atvyko vyndariai iš Čekijos. Centrinės Europos vyndarių mūsų krašte nėra, ir jų vizitas yra labai svarbu pažintine prasme“, - tikino moteris.

Specialios degustacijos metu galima buvo paragauti ir lietuviško vyno, kuris buvo pristatytas kaip kulinarinė tautinio paveldo dalis.  Be to mini degustacijos vyko ir prie kiekvieno parodoje dalyvaujančių vyndarių stendo.

Paskutinę parodos dieną nemažai žmonių būriavosi ir prie jau šeštus metus į parodą atvykstančio armėno Garniko Kazariano stendo. Verslininkas džiaugėsi, kad jo vynas paskutinę parodos dieną itin populiarus.

„Šiandien pagal parodos statistiką, mūsų granatų vynas, tai vynas numeris vienas. Matote, net eilė yra norinčių paragauti mūsų gėrimo. Armėnijoje granatas tai nacionalinis vaisius, o iš jo pagamintas vynas taip pat labai populiarus. Jei kasdien išlenksite po taurę, tai po dviejų mėnesių numesite visą nereikalingą svorį“, - gyrė savo prekę vyriškis.

Iš viso parodoje dalyvauja 25 ne tik vyno, bet ir specializuotos spaudos, kavos, maisto, sūrių gamybos įmonės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mikas

mikas portretas
buvau,siandien,tikrai labai faina buvo,o tas granatu vynas tikrai kažkas nepakartojamo,dar labai idomus buvo Austrijos vynu pristatymas
VISI KOMENTARAI 1

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių