Quantcast

V.Navickas: kaip politikas, aš dar nemiręs (papildyta)

Iš partijos pašalintas sostinės meras Vilius Navickas neatsiima savo žodžių ir ketina atsistatydinti iš posto. Tačiau iš politikos V.Navickas nesitrauks.

„Koalicijai trukdžiu nebūsiu, darbo netrukdysiu. Parašysiu atsistatydinimo pareiškimą, kai tik koalicija suras naują merą“, - ketvirtadienį žurnalistams sakė iš konservatorių partijos išmestas Vilniaus meras.

Vertindamas partijos Priežiūros komiteto sprendimą ne sušvelninti, o sugriežtinti jam skirtą bausmę už skandalingą pokalbį su savivaldybės kontrolieriumi Šarūnu Skuču, V.Navickas teigė nelaukęs tokio verdikto. Tačiau pašalinimas iš partijos esą dar nėra politinės karjeros pabaiga.

"Ar būdamas meru, ar nebūdamas kaip dirbau vilniečiams, taip ir dirbsiu. Nematau kažkokių ypatingų tragedijų. Kaip žmogus, jaučiu nuoskaudų, bet su tuo susitvarkysim. Kaip politikas aš dar nemiręs“, - šmaikštavo jau buvęs konservatorius.

Tiesa, V.Navickas neatskleidžia, ar dalyvaus ateinančiuose savivaldos rinkimuose. Jis tikina, kad dar turi pakankamai laiko apsispręsti. Sostinės vadovas aiškino supratęs, kad politikoje su žmonėmis nesiskaitoma: "Spiralė sukasi nuo Cezario laikų. Tada kirvį į nugarą įkaldavo giminės, o dabar politikai".

Jis neatskleidė, prie kokios frakcijos sostinės taryboje prisidės pasitraukęs iš mero posto. "Dar turiu laiko pagalvoti. Procedūra nėra tokia paprasta. Parašysiu atsistatydinimo pareiškimą, tada vyks balsavimas, tada balsavimas dėl naujo mero. Dabar esu laisvesnis, galiu žiūrėti ne į vieną partiją, o į kelias", - aiškino V.Navickas.

Primename, kad trečiadienį posėdžiavęs Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) Priežiūros komitetas pakeitė du iš trijų savo ankstesnių sprendimų. V.Navickas, kuris anksčiau nubaustas metams sustabdant jo narystę partijoje, apskritai pašalintas iš konservatorių gretų. Š,Skučas, kurį Priežiūros komitetas ankstesniame posėdyje iš partijos išmetė, sulaukė malonės – jam bausmė sušvelninta. Savivaldybės kontrolieriaus narystė TS-LKD sustabdyta metams.

Tačiau trečiasis skandalo herojus – slapta įrašytą Š.Skučo ir V.Navicko pokalbį žiniasklaidai nutekinęs TS-LKD Vilniaus senamiesčio skyriaus vadovas Arūnas Totoraitis – malonės nesulaukė. Jam, kaip ir ankstesniame posėdyje, Priežiūros komitetas skyrė griežčiausią bausmę – pašalinimą iš partijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių