Quantcast

V.Kernagio vardo gitara teko A.Kulikauskui

Sekmadienio vakarą surengtas baigiamasis dainuojamosios poezijos festivalio „Tai – aš“ koncertas. Jo metu festivalio įkūrėjo Vytauto Kernagio premija – asmenine gitara – apdovanotas muzikantas ir kompozitorius Andrius Kulikauskas. 

Festivalis rengiamas septintą kartą

Tarptautinis dainuojamosios poezijos festivalis „Tai – aš“ šiemet organizuotas septintąjį kartą. Kaip ir kasmet, festivalio organizatoriai surengė daugybę tradicinių koncertų, kūrybinių mugių Vilniuje, Kaune, Pasvalyje, Varėnoje ir kituose Lietuvos miestuose bei už šalies ribų. Festivalyje dalyvavo bardai iš 7 pasaulio šalių: Švedijos, Italijos, Ispanijos, Lenkijos Prancūzijos, Jungtinių Amerikos Valstijų ir Rusijos.

„Nelengvi laikai ir festivaliui, ir mums visiems, gyventojams. Tačiau, nepaisant visko, šitas festivalis moko mus bendradarbiauti, padėti. Mes scenoje bendradarbiaujame su įvairių šalių muzikantais, su įvairiomis organizacijomis. Todėl, jeigu visi bent mintyse linkėsime šiam žanrui geros kloties, mes išgyvensime visus sunkmečius“, - festivalio misiją apibūdino jo vadovas Juozas Žitkauskas.

Išrinktas antrasis V.Kernagio „įpėdinis“

Sekmadienį, spalio 25 dieną, po Vilniaus Šv.Kotrynos bažnyčios skliautais surengtas baigiamasis festivalio koncertas, kurį vedė šmaikštaus žodžio nevengiantis aktorius Andrius Bialobžeskis. Pristatydamas baigiamojo koncerto dalyvius jis salei atsklaidė ne vieno jų asmeninio gyvenimo detales.

„Būdamas 12 metų jis suprato, kad netaps nei kosmonautu, nei karininku, nei lakūnu. Tuomet jis už 23 rublius nusipirko pirmąją gitarą, susivyniojo ją į celofaną, parsinešė namo. Taip jis pradėjo mokytis groti ir kurti dainas“, - A.Bialobžeskis publikai pristatė bardą bei aktorių Giedrių Arbačiauską.

Be pastarojo scenoje pasirodė ir kiti Lietuvos dainuojamosios poezijos grandai A.Kulikauskas, Aidas Giniotis, Saulius Bareikis. Visi jie buvo realūs pretendentai į festivalio premiją – V.Kernagio gitarą. Šiemet ji įteikta A.Kulikauskui.

Muzikantas atskleidė nesitikėjęs būsiąs taip pagerbtas ir pažadėjo iki kito festivalio išmokti geriau skambinti gitara. Tačiau, vos paėmęs į rankas gitarą, jis neatsispyrė pagundai čia pat išbandyti, kaip virpa gitaros stygos. Muzikantas V.Kernagiui bei publikai dedikavo vieną geriausiai žinomų savo dainų „Du milžinai“. Salė V.Kernagiui dainavo kartu su kompozitoriumi.

V.Kernagio gitara festivalio premija tapo pernai. Tąkart pirmuoju V.Kernagio „įpėdiniu“ tapo bardas Domantas Razauskas.


Šiame straipsnyje: Kernagiskulikauskas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių