Quantcast

Vilnius virto čiuožykla po vandeniu (papildyta)

Staiga atšilus orui ir prasidėjus lijundrai, o vėliau ir šlapdribai  Vilniaus greitosios medicinos pagalbos stotį užplūdo traumas patyrę vilniečiai.

Vos per vieną valandą čia buvo atvežti penki pacientai su sunkiais kojų ir rankų kaulų lūžiais. Iki vakaro medikai sulaukė jau 13 nelaimėlių. Anot jų, nukentėjusiųjų skaičius dar didės.

Vakarop vilniečių kalėdinę nuotaiką apkartino staiga besikeičiantis oras - sniegas, pereinantis į lietų ir lijundrą.

„Dėl avarijų žinių dar neturime. Ryte pacientų irgi neturėjome. Situacija pasikeitė prasidėjus šlapdribai. Baisu pagalvoti, kas gali būti vakare pašalus“, -  portalui priešpiet sakė Vilniaus greitosios medicinos pagalbos stoties direktoriaus pavaduotoja medicinai Vanda Pumputienė.

Pavaduotoja ragina miestiečius ant slidžių šaligatvių  vaikščioti itin atsargiai, o per gatves eiti įvertinus situaciją, kad automobilio vairuotojas suspės suvaldyti mašiną.

„Tokiu metu reikėtų būti itin atsargiems ir nesusigadinti sau artėjančių švenčių“, - teigė medikė.

Jos žiniomis dažnaiusiai lūžta blauzdikaulis, čiurnos arba riešo kaulai, raktikaulis, todėl ypač artėjant vakarui derėtų pagalvoti apie tinkamą avalynę.

„Svarbiausia saugoti galvą ir stuburą, nes šitie lūžiai turi labai liūdnas pasėkmes. Prisimenu, kai turėjome pacientą, kuris paslydęs griuvo ir galvą trenkėsi į laiptus. Žinoma, istorija baigėsi be galo liūdnai, nes kraujas išsiveržė į smegenis. Taigi, tamsiuoju paros metu patartina ypatingai žiūrėti sau po kojomis, o jeigu įmanoma, apskritai neiti iš namų“, - nerimavo V.Pumputienė.

Ji pripažino, kad bijo prognozuoti, kiek dar žmonių su traumomis bus atvežta iki vakaro, nes potencialas yra didžiulis.


Šiame straipsnyje: šalčiaišaltisoraišlapdriba

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių