Quantcast

Vilnius atsisveikino su paskutiniu VEKS simboliu

Prie Baltojo tilto stovėjęs „Vilniaus - Europos kultūros sostinės“ simbolis, salotinės spalvos molekulės formos paminklas su užrašu „Kultūra“ iškeliavo į „Grindos“ aikštelę.

Paskutinės molekulės išmontavimo darbai pradėti vykdyti mero Artūro Zuoko nurodymu. Darbus vykdę „Grindos“ darbininkai tikėjosi statinį išardyti per pusvalandį, tačiau darbai užsitęsė ilgiau.

Iš pradžių tikėtasi, kad skulptūra yra pagaminta iš putplasčio, tačiau perpjovus paaiškėjo, kad iš putplasčio pagamintas tik viršutinis objekto sluoksnis.

Pavardės nenorėjęs minėti darbų vadovas portalui 1diena.lt teigė, kad jokios techninės dokumentacijos, kurioje būtų aprašytas skulptūros svoris ar medžiagos, iš kurios pastaroji pagaminta, pateikta nebuvo. Todėl darbininkai nusprendė skulptūrą perpjauti. Pašalinus dalį medžiagos, paaiškėjo, kad pagrindinė „molekulės“ sudedamoji dalis – metalas ir šiek tiek medienos.

Todėl vietoj 16 tonų galinčio pakelti „Grindos“ keltuvo, iš Kirtimų buvo iškviestas bemaž tris kartus galingesnis.

„Jokių dokumentų  neturėjome, tad nežinojome iš ko jis pagamintas. Sakė, kad iš putplasčio, bet pamatėme, kad iš daug sunkesnės medžiagos – ten ir vamzdžiai, ir armatūra. Nežinau, kaip jis čia buvo atvežtas. Greičiausiai dalimis, ir vietoje suvirintas. Jeigu dabar bandytumėme nukelti molekulę su silpnesniu keltuvu, tai jis greičiausiai apvirstų“, - teigė „Grindos“ darbų vadovas.

Atvykęs galingesnis keltuvas iš pradžių visą skulptūrą pakėlė už specialių kablių ir paguldė ant žemės. Tuomet „Grindos“ darbuotojai nupjovė burbulus ir po du išgabeno į aikštelę saugoti.

„Kol kas jie bus pas mus, o kas toliau nežinau. Lauksime nurodymų“, - sakė darbų vadovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

LIETUVA

LIETUVA portretas
Sergu aš demokratija ir laisve, Buržujų skleidžiamu melu, Ponų išvogtu turtu, Ir jų dirbtinėm šypsenom - net koktu. Sergu aš kapitalui padlaižiaujančia valdžia Ir jo beteisiais samdiniais. Sergu ant teisingumo spjaunančiais darbdaviais. Skurdžiais piliečiais ir mirštančiais kaimais. Sergu valdžiažmogiais suktais, Bejėge vyriausybe ir pedofiliniais klanais. Sergu besočiais ponais ir žudikais žiauriais, Piniguočiais ir prokurorais neveiksniais. Sergu rudais fašistais ir nacistais - dar gyvais, Pajacų orgijom prasmirdusiais seimais. Sergu valdininkijos metastazėm ir votim, Idiotiškų draudimų debesim. Sergu kraujuojančiom žaizdom, Nuo skurdo ir nedarbo išbėgusiom šeimom. Sergu našlaičių ir merdinčių senolių ašarom, Girtuoklių smarve ir kalėjimų parašom... Sergu, vaikeliai - beviltiškai sergu, Mirtis prie patalo palinkus, nebėr jėgų... Ar išgelbės kas mane? Nes aš - savų vaikų išniekinta MAMA.

AS

AS portretas
LABAI NORECIAU PAPRASYTI ZURNALISTU SPAUSDINANCIU STRAIPSNIUS,BENT PAVADINIMUS ISMOKIT RASYTI BE KLAIDU,NES PASKUTINIU METU KIEK BESKAITAU KAZKA,VIS RANDU JUSU ZODZIUS SU KLAIDOMIS,SIAIP TURETU BUTI GEDA JUMS KAD ESATE TOKIE BERASCIAI,ACIU
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių