Quantcast

Vilniuje vyksta vyno šventė

Penktadienį prasidėjusios "Vyno dienos" lankytojų lauks iki šeštadienio vakaro. Vyno mėgėjai dar gali suspėti pamatyti, kas naujo vyno pasaulyje įvyko per pastaruosius metus.

Kasmetinė vyno paroda "Vyno dienos" jau išsikovojo savo vietą Vilniaus renginių žemėlapyje. Vyno gurmanai nekantriai laukia gegužės pabaigos, kada vyno gamintojai Šiuolaikinio meno centre pristato, ką turi geriausio ar iki šiol nematytas naujienas.

Vyno žinovams visuomet įdomiausia paragauti kažką, ko iki šiol neteko. Šiemet parodoje prisistato šeši dalyviai, kurių iki šiol Lietuvos rinkoje nebuvo, todėl ieškantys naujovių neturėtų būti nusivylę.

"Mane maloniai nustebino, kad žmonės Lietuvoje tokie smalsūs. Iki šiol bendravome su daugeliu Europos šalių, bet su Lietuva ryšius užmezgėme tik praeitą vasarą, o dabar pasitaikė proga prisistatyti. Tokie renginiai labai svarbūs, nes apsilankę juose žmonės gali pažinti ne tik vyną, bet ir šalies, iš kurios jis atvežtas, kultūrą", – kalbėjo iš Italijos atvykęs šeimyninės vyno kompanijos "Aldegheri" direktorius Alberto Aldegheri.

Pasak jo, jų atvežti vynai ypatingi tuo, kad gaminami iš tik vienos rūšies nedideliame regione augančių vynuogių, todėl niekur kitur tokio skonio nerasite. Panašiai savo produktus gyrė ir kitų nedidelių kompanijų atstovai.

"Manome, kad turime, ką parodyti, dėl to dalyvaujame. Visur yra pakankama konkurencija, bet jei kažkuo išsiskiri, tai darosi panašiau į partnerystę. Mūsų vynai tokio "boutique" stiliaus, nedideliais kiekiais gaminami, mažų įmonių vynai, todėl jų niekada nebus plačiojoje prekyboje", – kalbėjo vyno namų "A.O.C. direktorius Edgaras Plauška.

Neatsilikti nuo naujokų stengėsi ir mugės senbuviai. Vyno kultūrai Lietuvoje populiarėjant, aštrėja ir konkurencija, todėl kiekvienais kaip įmanydamas stengėsi privilioti kuo daugiau susidomėjusiųjų – pasikviesdami garsius ekspertus, svečius iš užsienio, spalvingais stendais, muzika ar tiesiog kalbindami praeinančiuosius.

Kuris iš visų vyndarių ar prekeivių jums labiausiai patinka, galite išsirinkti patys. Penktadienio vakarą parodos lankytojų lauks degustacijos, vyno ir desertų derinimo konkursas.  Šeštadienį taip pat vyks degustacijos, bus paskelbti loterijos laimėtojai, lankytojai galės dalyvauti seminaruose apie naminio vyno darymą Lietuvoje ir vyno ydas bei mitus. Šventė baigsis šeštadienį 20 val.


Šiame straipsnyje: Vyno dienosvynas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių