Quantcast

Vilniuje vienai dienai atgimė legendinis Brodas

Šį savaitgalį sostinės Gedimino prospekte vienai dienai atgijo legendinių septintojo ir aštuntojo dešimtmečių dvasia.

Visą šeštadienį Gedimino prospekte vyko koncertinė akcija "Vilniaus Brodas gyvas“, skirta atminti laikus, kai tuometiniame Lenino prospekte savo laiką leido Vytautas Kernagis, Olegas Zacharenkovas, Algimantas Puipa ir kiti žinomi mūsų kultūros žmonės.

Akciją „Vilniaus Brodas gyvas“ rengė Vilniaus mokytojų namai, prie jo prisidėjo ir V.Kernagio fondas. Kaip pasakojo akcijos sumanytojas, Vilniaus mokytojų namų projektų vadovas Juozas Žitkauskas, šio renginio idėja atsirado iš minties pristatyti Mokytojų namų rengiamus dainuojamosios poezijos festivalius.

"Sumanymas kilo dar pernai rudenį, ruošiantis tarptautiniam dainuojamosios poezijos festivaliui "Tai – aš", kurio krikštatėviu pelnytai vadiname Vytautą Kernagį. Pagalvojome, kad būtų smagu Brode, apie kurį jis tiek daug kalbėdavo, padaryti kokį nors nedidelį pamuzikavimą ir taip pristatyti mūsų festivalį. Tačiau berutuliodami mintį pagalvojome, kad gal reikia padaryti šį tą daugiau“, - pasakojo J.Žitkauskas.

Šeštadienį Gedimino prospekte buvo pristatyti trys dainuojamosios poezijos festivaliai – "Tai –aš“, "Purpurinis vakaras“ ir "Saulėtosios naktys“. Visi jie turėjo ir savo scenas. Scenoje koncertai vyko ir ties Lukiškių aikšte, kurioje buvo įsikūręs V.Kernagio fondas.

Organizatoriai kvietė visus ateiti į Gedimino prospektą ne tik kaip žiūrovus, bet ir kaip dalyvius – persirengus ano laikmečio stiliaus drabužiais: plačiomis kelnėmis, klostuotais sijonais, gėlėtomis tunikomis, taip pat neužmirštant namuose gausybės karoliukų ir ryškiaspalvių plaukų juostų bei skarų.

Pasidabinęs skrybėle ir plačiomis mėlynomis kelnėmis visą dieną tarp žiūrovų zujo ir akcijos "Vilniaus Brodas gyvas“ sumanytojas J.Žitkauskas, kurio teigimu, dabartinis grojantis jaunimas kažkuo panašus į tuos buvusius legendinio Brodo šlifuotojus.


Šiame straipsnyje: Kernagis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių