Quantcast

Vilniuje įvyko tarptautinis nacionalistų suvažiavimas

Lenkijos, Rusijos ir Baltarusijos nacionalistai savo vizitu į Lietuvą demonstravo vienybę nacionalistiniams principams, reiškė pasipiktinimą plintančiu globalizmu ir kosmopolitizmu. Tiesa, nacionalistų desanto būta skurdoko. Iš Rusijos atvažiavo 4, o Baltarusijos trys žmonės. Bemaž 40 milijonų gyventojų turinčioje Lenkijoje atsirado vos vienas nuosaikus nacionalistas.

Susirinkę Katedros aikštėje nacionalinių valstybių šalininkai mojavo Lietuvos, Lietuvių tautinio jaunimo sąjungos, Baltai-raudonai-baltomis istorinėmis Baltarusijos vėliavomis. Tiesa, renginio pavadinto „Konferencija „Vienybė Žalgiriui atminti“ organizatoriai reikiamais viešai akcijai savivaldybės leidimais nepasirūpino.

Renginio organizatorius „Lietuvių tautinio jaunimo sąjungos“ vadas Julius Panka naujienų portalui tvirtino, kad jo nuomone, leidimas tokiam renginiui nėra reikalingas.

„Mes leidimo neprašėme, tačiau manome, kad jis ir nėra reikalingas. Susirinkome iš įvairių valstybių pasišnekučiuoti, pabendrauti. Jeigu vis dėlto policijai užklius mūsų susirinkimas išsiskirstysime po 9 žmones, tada viskas atitiks reikalavimus ir net formaliai nebus prie ko prikibti“, - tikino J.Panka.

Išsirikiavę nacionalistai nuo Katedros aikštės pro prezidentūrą patraukė Pylimo gatvės link į skautų būstinę, kur turėjo būti pasirašyta deklaracija „Vienybė Žalgiriui atminti“. Žurnalistai, motyvuojant tuo, kad patalpos nepriklauso „Lietuvių tautinio jaunimo sąjungai“ į vidų įleisti nebuvo ir deklaracijos pasirašymo bei vykusios diskusijos stebėti negalėjo.

Aštrių klausimų nenagrinėjo

J.Panka teigė, kad šios akcijos esmė yra pademonstruoti, kad visų valstybių nacionalistai gali puikiai sutarti, net jei jų valstybes ir skiria nesutarimai.

„Šią dieną pasirinkome kaip progą dar kartą priminti aktualią nūdienos problemą – tautinių valstybių išnykimo grėsmę. Tautiškumas šiandien yra pavojuje ir manau, kad kiekvienos valstybės nacionalistai puikiai tai suvokia. Jie supranta mūsų būgštavimus dėl Lietuvos kaip tautinės valstybės išlikimo, o mes suprantame juos – ir rusus, ir lenkus, ir baltarusius“, - dėstė J.Panka.

Aplankė istorinę sostinę

Anot pašnekovo, šį kartą apsilankyti Lietuvoje buvo pasikviesti nuosaikesnių pažiūrų nacionalistai. „Tai pirmas toks susibūrimas, kuris atvers vartus glaudesniam dialogui tarp įvairių tautų nacionalistų. Nusprendėme pasikviesti nuosaikesnių pažiūrų nacionalistus, kad pradžia būtų sėkminga. Taip pat stengėmės nenagrinėti stipriai mus skiriančių klausimų. Viską reikia daryti nuosekliai ir tvirtai siekti savo tikslo“, - pabrėžė Tautinio jaunimo sąjungos vadovas.

Lietuvos nacionalistas pasikvietė svečius apsilankyti senojoje Lietuvos sostinėje – Trakuose. „Surengėme ekskursija, nuėjome į Trakų istorijos muziejų. Manau, tai pats geriausias būdas glaudesniems ryšiams užmegzti“, - dėstė J.Panka.



NAUJAUSI KOMENTARAI

alibaba ir 240 policininku

alibaba ir 240 policininku portretas
Viena tauta - vienas vadas,kitaip valstybei ,o ir tautai galas.Už savo žodžius atsakau,galiu diskutuot.

Klaustukas

Klaustukas portretas
Kas visą šį reikalą finansavo?

Jurijus Subotinas

Jurijus Subotinas portretas
MALACIAI! TIK SU RUSIJA IR BALTARUSIJA LIETUVOS ATEITIS, MES ISTORINIAI BROLIAI IR TURIME BUTI KARTU! Jurijus Subotinas.
VISI KOMENTARAI 25

Galerijos

Daugiau straipsnių