Quantcast

Vilniuje išprievartauta į mokyklą einanti mergaitė (dar papildyta)

Pirmadienio rytą Vilniuje, Lazdynų mikrorajone, išprievartauta į mokyklą einanti  keturiolikametė. Nusikaltėlio ieško gausios policijos pajėgos bei kinologai su šunimis.

Pasak Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų tyrimo valdybos Smurtinių nusikaltimų tyrimo skyriaus viršininko Vladislavo Abarovičiaus, iškrypėlis prie mergaitės prisikabino ties Architektų gatvės 85 namu.

Apie 8.45 val. prie į mokyklą skubančios vilnietės priėjo jaunas vyras ir grasindamas peiliu nusivedė ją į netoliese esantį miškelį bei išprievartavo oraliniu būdu.

Patenkinęs savo aistrą, vyras mergaitę paleido. Ši nubėgo į mokyklą ir apie patirtą skriaudą pranešė mokytojams. Pedagogai iškvietė policijos pareigūnus.

Atvykusiems policininkams paauglė papasakojo, kad užpuolikas iš pažiūros yra apie 20 metų, po akimi turėjo mėlynę, buvo apsirengęs tamsiais sportiniais drabužiais.

Ieškoti nusikaltėlio buvo mestos gausios policijos pajėgos, tačiau praėjus trims valandoms po nusikaltimo, iškrypėlio rasti nepavyko.

Paauglė buvo išprievartauta nedideliame miškelyje, esančiame tarp Architektų ir Erfurto gatvių, juo dažnai vaikšto vietos gyventojai trumpindami kelią, tačiau įvykio liudininkų policijos pareigūnams kol kas rasti nepavyksta.

Šį miškelį nuo nusikaltimais garsaus Pasakų parko, kur gegužės 18 d. buvo taip pat oraliniu būdu išprievartauta 12-ametė skiria vos keli namai ir gatvė.

Mergaitė tarp Lazdynų ir Karoliniškių esančiame Pasakų parke buvo užpulta apie 14.30 val. Į muzikos mokyklą ėjusią mažametę parke užpuolė ir išprievartavo, anot jos, 20-25 metų vyras. Jis, kaip ir keturiolikametės užpuolikas, pasitenkinęs, auką paleido.

Mergaitė apie įvykį pranešė mokytojams, o šie policijai. Kaip ir dabar, taip ir tada, pareigūnai su šunimis, iššukavo visą parką, aplink esančius miškelius, namų kiemus, apklausinėjo daugybę žmonių, tačiau nusikaltėlio pėdsakų neaptiko.

Šis nusikaltimas neišaiškintas iki šiol. „Negalime atmesti prielaidos, kad abiem atvejais mergaites užpuolė tas pats asmuo, tačiau negalime ir teigti, kad sostinėje siautėja vienas ir tas pats nusikaltėlis. Palyginsime abiejų nusikaltimų aplinkybes, pobūdį, nukentėjusiųjų pasakojimus, tada bus aiškiau“, - portalui 1diena.lt sakė V.Abarovičius.

Anot jo, tiriant tokius seksualinius nusikaltimus, labai trukdo tai, kad aukos būna ištiktos šoko ir nelabai sugeba įsiminti jas nuskriaudusių aukų bruožų. Skirtingų apklausų metu jos net nurodo skirtingą savo skriaudiko amžių.

Dar vienas panašus nusikaltimas sostinėje buvo įvykdytas rugsėjo 15-osios vakarą, tačiau šįkart auka buvo vyresnė.

Apie 22.30 val., Vilniuje, Gelvonų gatvėje užpulta ir oraliniu būdu išprievartauta 19-metė. Peiliu apsiginklavęs vaikinas ją užpuolė autobusų stotelėje „Gelvonėlis“. Merginos teigimu, užpuolikui galėjo būti 20-25 metai. Priėjęs prie vienos stovelėje stovinčios merginos, nusikaltėlis įrėmė jai į kaklą peilį, nusitempė į atokią vietą netoli stotelės ir privertė jį patenkinti oraliniu būdu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių