Quantcast

Vilniuje Danijos pirmininkavimas ES paminėtas baletu

Danijos pirmininkavimo Europos Sąjungoje pradžia penktadienį paminėta Nacionaliniame operos ir baleto teatre Vilniuje. Čia buvo rodomas šios šalies choreografo Johano Kobborgo pastatytas baletas „Silfidė“.

Pasižiūrėti baleto atvyko Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė, taip pat nepaprastasis ir įgaliotasis Danijos ambasadorius Jorgenas Molde, pranešė Prezidentūra.

Pasak D.Grybauskaitės, Danijos pirmininkavimo ES tikslai ir prioritetai - finansinė drausmė, tvari energetika ir ekologiška Europa - atitinka ir Lietuvos interesus.

„Daniją ir Lietuvą visuomet siejo ypatingas ryšys. Danai ne tik nuolat aktyviai rėmė Lietuvos nepriklausomybę, bet ir iki šiol išliko vieni svarbiausių mūsų partnerių kultūros, ekonomikos ir tarptautinės politikos srityse“, - sakė šalies vadovė.

Kalbėdama apie Danijos ir Lietuvos santykius, šalies vadovė sakė, kad šie metai ypatingi abiem valstybėms: Danija perėmė ES pirmininkavimo vairą, o mes - koordinavimą Baltijos ir Šiaurės šalių bendradarbiavimui.

Pasak D.Grybauskaitės, tai bus gera proga apsikeisti abipuse patirtimi ir galimybė Lietuvai geriau pasiruošti pirmininkavimui ES, kurį perimsime 2013 metais.

Prezidentės teigimu, efektyvus ir intensyvus Šiaurės ir Baltijos šalių bendradarbiavimas ginant bendrus interesus ne tik užtikrins šio regiono sėkmingą raidą, bet ir sustiprins jo konkurencingumą.


Šiame straipsnyje: Europos Sąjungabaletas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių