Quantcast

Vilnių sudrebino „Roxette“ koncertas

Visiems puikiai pažįstami hitai, charizmatiški dainininkai ir gyva muzika - tokio užtaiso pakako, kad beveik dvi valandas lietuviai šėltų negailėdami jėgų.

Pirmadienio vakarą Vilnius pagaliau sulaukė legendinio švedų dueto "Roxette" pasirodymo. Niūniuodami garsiausias grupės dainas, aptardami, kokias šį vakarą jie galės išgirsti, prieš aštuntą valandą vakaro į "Siemens" areną Vilniuje ėmė rinktis grupės gerbėjai - jų grupė, susikūrusi daugiau nei prieš tris dešimtmečius, turi milžinišką būrį.

Tačiau nekantrumą teko šiek tiek numalšinti. Pirmiausia scenoje pasirodė lietuviai "Amberlife", tačiau jų pasirodymo metu žiūrovai tik kukliai lingavo į taktą. Viskas akimirksniu pasikeitė scenoje pasirodžius švedų dievukams - sausakimša salė žmonių suošė ir nuo pat pirmųjų akordų pradėjo šėlti.

"Roxette" gerbėjams dovanojo kūrinius iš savo naujojo albumo "Charm School", kurį dabar pristato pasauliniame ture. Tačiau, žinoma, jie nepamiršo ir palepinti savo garsiausiais hitais, tokiais kaip "Sleeping in my car", "It must have been love", "The Look", "Joyride", "Dangerous", "How do you do" ir kitais.

Ypatingą dėmesį visi skyrė vokalistei Marie Fredriksson. Nors po 2002 metais patirtos smegenų auglio operacijos visi bijojo kalbėti apie jos ateitį, užsispyrusi moteris įrodė, kad jos nurašyti dar tikrai nėra reikalo. Tuo labiau, kai ją supa tokia palaikymo komanda - ištikimasis bendražygis Per Gessle ir milijonai gerbėjų visame pasaulyje.

Po beveik pusantros valandos koncerto grupė paliko sceną, tačiau įsišėlę lietuviai jų lengvai nepaleido - "Roxette" bisui teko grįžti du kartus.  Tūkstantinė žiūrovų minia kartu su savo numylėtiniais traukė dainas "Spending my time" ir "Listen to your heart".

Išvengusi klišėmis tapusių pasisveikinimų ar dėkojimų lietuvių kalba grupė rado originalesnį būdą parodyti, kad jiems ne tas pats, kur koncertuoja. Grupės gitaristui sugrojus neįtikėtiną "Balnokim, broliai, žirgus" versiją susirinkusi minia tiesiog pašėlo.

Galiausiai grupė keletą kartų padėkojusi už neįtikėtiną sutikimą paliko sceną pažadėjusi dar būtinai sugrįžti.


Šiame straipsnyje: Roxette

NAUJAUSI KOMENTARAI

Ramunas

Ramunas portretas
Galiu tik pasakyti, kad ne veltui siuntėm jiems kelias lietuviškas melodijas. Nors prieš koncertą dar abejojo, ar sugebės sugroti, bet atliko "balnokit broliai žirgus" puikiai. Po koncerto teko bendrauti su gitaristu, sakė, kad gerą melodiją parinkom :)

m

m portretas
superinis buvo koncertas! labai labai patiko :)

Gerbejas

Gerbejas portretas
Gaila,kad neteko paciam pamatyt savo akimis koncerto.Bet jauciu buvo Jegovas! Vaikystes megstamiausia grupe.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių