Quantcast

Vilniečiai savaitgalį grąžins skolą Gdanskui

Nuo penktadienio iki sekmadienio vyks pirmosios Gdansko kultūros dienos Vilniuje. Taip pat sostinėje savo programą pristatys Tautų mugės dalyviai.

Atsakomoji šventė

Jau devynerius metus Gdanske vyksta Vilniaus kultūros dienos. 2003-aisiais Lenkijos uostamiestyje prasidėjusi tradicija tęsiasi iki šiol. Šių metų šventė vyko praėjusį savaitgalį. Vilniečiai ir miesto svečiai su Gdansko miesto kūryba galės susipažinti šio savaitgalio metu.

Vilniaus miesto mero pavaduotojas Jaroslavas Kaminskis sakė, kad ši data pasirinkta neatsitiktinai. „Rugsėjį į miestą grįžta žmonės. Jie lengviau išeina į miestą, susitinka su pažįstamais. Vėliau orai blogėja, sunkiau organizuoti šventę lauke“, - sakė jis.

Kultūros renginiai vyks Mokytojų namuose ir jų kiemelyje, Šv. Kotrynos bažnyčioje ir Menų spaustuvėje. Taip pat, kai kurie koncertai vyks Tautų mugės scenoje. Visi aštuoni šventės renginiai – nemokami.

Šventėje Gdanske apsilankęs J.Kaminskis teigė, jog organizacija buvo aukšto lygio, todėl skatina vilniečius nenusileisti. Šiam įvykiui, anot jo, buvo ruoštasi metus. Vilniaus vicemeras teigė, jog abu miestus sieja ilgametis bendradarbiavimas, ruošiami bendri dviejų miestų projektai.

Virs rekordinę uogienę

Kartų su Gdansko kultūros dienomis vyksiančioje Tautų mugėje, kurioje savo programą demonstruos tautinių bendrijų – žydų, karaimų, totorių, lenkų, rusų, vokiečių ir lietuvių atstovai. Taip pat koncertinėje programoje dalyvaus svečiai iš Graikijos, Baltarusijos ir Ukrainos, gros įvairios populiariosios muzikos grupės. Tautų mugėje tikimasi sulaukti daugiau negu 200 amatininkų.

Mugės metu debiutuos jaunimo muzikos grupių festivalis „B-34,4“. Toks atstumas skiria Vilnių nuo Baltarusijos. Visi mugės renginiai vyks Gedimino prospekte.

Organizatoriai mugės svečiams žada įvairių užsiėmimų ir reginių. Vyks grilio konkursas, uogienių festivalis. Jo metu, 500 litrų talpinančiame katile bus verdama rekordinė uogienę, kurią maišyti bus pasitelktas net ekskavatorius. Taip pat žiūrovai galės grožėtis retro automobiliais. Šeštadienį senų automobilių mėgėjų paradas pajudės nuo prekybos centro „Banginis“ iki Lukiškių aikštės. Organizatoriai žadėjo, kad bus galima išvysti maždaug 50 ne jaunesnių, negu 30 metų automobilių.

Taip pat, šeštadienį Lukiškių aikštėje vyks ugnies šventė „Devynios Vilniaus ugnys“. Jos metu bus deginamos keturios 6-9 metrų aukščio iš šiaudų ir medžio pagamintos skulptūros. Ilgiausia iš jų – 18 metrų ilgio „Grįžulo ratai“.

Pirmą kartą Tautų mugės organizatoriai įsteigė padėkos prizus – stiklo kriaušes, kurias išliejo žemaitis Vygantas Paulauskas. Pirmieji apdovanojimai atiteks vienam iš kolektyvų, geriausiai atspindėjusių daugiataučio Vilniaus rudenėjančią dvasią.



NAUJAUSI KOMENTARAI

1

1 portretas
ne Gdanskas, o DANZIG'as
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių