Quantcast

Vilniaus valdžios planas veda prie sporto mokyklų likvidavimo?

Vilniaus valdžios planai atleisti 60 proc. sostinės sporto mokyklų darbuotojų verčia nuogąstauti, ar tai nebus tik pirmasis žingsnis link pačių mokyklų likvidavimo. Tokias mintis portalui išsakė Vilniaus olimpinio sporto centro direktorius Manfredas Čerikas.

Jo nuomone, mažinti sporto mokyklų administracijos darbuotojų skaičių verta, tačiau tai esą buvo galima padaryti kitu keliu: sušaukti sporto mokyklų bendruomenę dar kovo mėnesį ir liepti jiems patiems susimažinti sąnaudas.

Be to kyla abejonių, ar naujai įkurtas „Vilniaus miesto sporto centras“ pajėgs valdyti visas 10 mokyklų. Pasak M.Čeriko, Alytuje buvo apjungtos keturios sporto mokyklos ir jų valdymas gerokai pasunkėjo.

Tačiau, anot M.Čeriko, savivaldybė sumojusi gudresnį planą: pirma atleis dalį administracijos darbuotojų, o kartu išvaikys ir aukšto meistriškumo trenerius. Reiškia, sporto mokykloms reiks skirti mažiau lėšų, laisvos patalpos bus išparduodamos. O kur keliaus sutaupyti milijonai? Direktorius abejoja, kad lėšos pasieks vaikus.

„Bus sumažintos užmokesčio fondo lėšas. Ką tai reiškia? Mokos fondas yra vienas ir administracijai, ir treneriams. Reiškia, kad kartu su administracija bus atleidžiami ir tie treneriai, kurie turi aukšto meistriškumo grupes. Juk savivaldybė kartu pareikalavo trenerių sąrašų, kurie ugdo vaikus iki 21 metų. Kiti, net ir tie, kurie ruošia olimpinius ir Europos čempionus, lieka už borto. Tie treneriai vaikų neims, nes jiems kris kategorija, meistriškumo grupė, o dėl to atlyginimas sumažės perpus. Tie treneriai bus priversti išeiti. Labai gudrus planas: parduos patalpas, sumažins mokos fondą, o tie sutaupyti milijonai nuplauks“, - įtarimais dalijosi M.Čerikas.  

Sporto mokyklų vadovybė artimiausiu metu ketina rinktis apsvarstyti savivaldybės rengiamos sporto mokyklų reorganizacijos. Po pasitarimo planuojama surengti viešą spaudos konferenciją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių