Quantcast

Vilniaus valdžios planas: po Naujųjų miesto centre nebeliks „mikriukų“

Sostinės savivaldybė tęsia permainas viešojo transporto sektoriuje - planuojama, kad privatūs vežėjai mikroautobusais po Naujųjų metų nebeteiks savo paslaugų miesto centre.

Jiems ketinama palikti privežimo prie pagrindinių savivaldybės viešojo transporto mazgų funkciją, ketvirtadienį rašo portalas delfi.lt.

Transporto sektorių kuruojantis Vilniaus vicemeras Romas Adomavičius teigė, jog „mikriukus“ ketinama įjungti į elektroninio bilieto sistemą, leidžiant vilniečiams ir miesto svečiams jais važiuoti su naujosiomis „vilniečio kortelėmis“, o ne atsiskaitant grynais.

Vicemeras žada, kad dėl šių permainų susisiekimo kokybė mieste ne tik nesuprastės, bet ir pagerės - esą iš centro išstumti „mikriukai“ nebekels chaoso, o vilniečių keliones paspartins planuojami greitieji autobusų maršrutai - laukiamą transporto pagreitėjimą, be kitų priemonių, tikimasi sukurti sumažinant greitiesiems autobusams privalomų stotelių skaičių.

Mikroautobusais vilniečius vežančios kompanijos „Transrevis“ vadovas Vladas Dapkus teigė, jog jeigu savivaldybė ištesės tai, ką žada, vežėjai nesiskųs, nors į savivaldybės pateikiamus viešojo transporto pagreitėjimo planus verslininkas žiūri skeptiškai.Vis dėlto „mikriukų“ kompanijos dar nesudeda ginklų.

Anot V. Dapkaus, iki Naujųjų metų tikimasi sulaukti Konkurencijos tarybos uždarimo. Į ją vežėjai kreipėsi prašydami išaiškinti, ar savivaldybė, keisdama maršrutus ir ribodama galimybes tiekti paslaugas miesto centre, nepažeidė įstatymo galimai neleistinai ribodama konkurenciją ir proteguodama savo pačios viešojo transporto įmones.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Doklas

Doklas portretas
Na kodėl taip kvailai viskas daroma, kad tik paprastam darbo žmogeliui būtų blogiau??????????????

as

as portretas
vis kad zmonems butu blogiau.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių