Quantcast

Vilniaus universiteto pirmakursiai diskutuos apie žurnalistų etiką

Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto pirmakursiai – žurnalistai ir leidėjai – šį antradienį meta iššūkį visuomenės informavimo sferos profesionalams.

Jaunieji studentai antradienį 13 val. JR2 auditorijoje (Saulėtekio al. 9, Vilnius) rinksis į viešus debatus, kuriuose, demonstruodami įgytus viešojo kalbėjimo įgūdžius, ieškos atsakymo, kodėl atsitinka taip, kad šalies komercinėse visuomenės informavimo priemonėse dirbantys žurnalistai, šalies periodinės spaudos leidėjai pamiršta taikyti Žurnalistų ir leidėjų etikos kodekse numatytas gero tono taisykles.

"Tai iššūkis ir patiems studentams, pirmas jų bandymas pasinerti į akademinę veiklą", – teigia studentų dėstytoja Aurelija Juodytė. Pasak Žurnalistikos instituto lektorės, organizuojami vieši debatai – pusiausvyros tarp kūrybiško mąstymo ir korektiškos elgsenos paieška, kartu tai ir dalykinio bendravimo, viešojo kalbėjimo, pirmųjų akademinių žinių įgijimo ir, galiausiai, renginio organizavimo įgūdžių lavinimo pratybos.

Debatų tema, pačių studentų nuomone, yra aktuali ne tik žurnalistams ar leidėjams – tai aktualu kiekvienam pilietiškai sąmoningam žmogui, mat vieša informacija, kurią rengia ir pateikia žurnalistai ar leidėjai, turi įtakos kiekvienam jos vartotojui.

Ar Žurnalistų ir leidėjų etikos kodeksas atitinka abiejų sričių specialistų interesus? Ar gali žurnalistų ir leidėjų veikla būti reglamentuojama tais pačiais įstatymais bei reguliuojama tų pačių tarnybų? Kokie skirtumai skiria ir kokie panašumai sieja žurnalistus bei leidėjus? Tai tik keli klausimai, į kuriuos ketinama atsakyti debatų metu.

Renginyje dalyvaus ir dalyvius vertins kompetentinga iš Komunikacijos fakulteto dėstytojų sudaryta komisija. Bus vertinami tokie debatų aspektai kaip neverbalinė komunikacija, oratoriniai gebėjimai, pranešimo tekstas ir struktūra, komandinio darbo įgūdžiai, etiketo išmanymas.

Renginys vyks lapkričio 16 d. (antradienį) JR2 auditorijoje (Saulėtekio al. 9, Vilnius). Renginio pradžia – 13 val. Debatų tema – "Žurnalisto ir leidėjo veiklos skirtingos. Ar jiems tinka vienodi etiniai normatyvai?"


Šiame straipsnyje: debataiŽurnalistų etika

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių